• Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk

Dode bij verkeersongeval Oostelijke Rondweg in Elburg

ELBURG Bij een eenzijdig ongeval op de Oostelijke Rondweg in Elburg is vrijdagavond rond negen uur een 41-jarige man uit Dronten om het leven gekomen. De bestuurder van een snelle Porsche met ongeveer 580pk reed vanaf het industrieterrein vanaf de Industriestraat de Oostelijke Rondweg op. Vlak na de kruising met het Mheenwegje is de bestuurder de macht over het stuur verloren. De auto kwam eerst rechts van de weg met de wielen in de berm, waarna de auto verderop links van de weg in de berm raakte. Daar raakte de auto een hekwerk om vervolgens diep in een maisveld te belanden. 

Een slachtoffer is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. Een ander slachtoffer, een 32-jarige man uit Kampen, is zwaargewond met spoed per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De gealarmeerde traumahelikopter vanuit Amsterdam was ook aanvliegend, maar is kort voor de aankomst geannuleerd. 

Het Verkeers Ongevallen Analyse team (VOA) van de politie is ter plaatse gekomen om sporenonderzoek te doen. Tijdens het onderzoek van de VOA was te zien dat de eerste sporen vlak na de kruising met het Mheenwegje in de berm te vinden waren. Daar is de auto op zo'n 190 meter voordat het in het maisveld belandde al van de weg geraakt. Nadat het van de weg raakte en in het maisveld belandde, is de auto naar schatting zo'n 40 tot 50 meter het maisveld in gereden.

Na het sporenonderzoek ter plaatse is bergingsbedrijf Stouwdam begonnen met het bergen van de Porsche. De Oostelijke Rondweg bij Elburg is van 21.00 uur 's avonds tot 2.00 uur 's nachts afgesloten geweest voor het verkeer.

De politie doet onderzoek en komt graag in contact met getuigen die het voertuig vlak voor het ongeval hebben zien rijden: tel. 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).