• Veel animo voor de 21ste editie vorig jaar.

    Jan Moll fotografie

OVN daagt ondernemers uit voor 22ste Nacht van Nunspeet

NUNSPEET Tijdens de 22ste Nacht van Nunspeet op donderdag 31 augustus verzorgen winkeliers en horeca van 19.00 tot 23.00 uur een gezellige avond in het centrum van Nunspeet, waarna het feest wordt voortgezet in de café's. Dit jaar is gekozen voor het thema 'Ik hou van Nunspeet' en presenteren vijf verschillende straatdelen zichzelf.

,,We willen Nunspeet promoten als dorp en het Nunspeetse karakter naar boven halen bij de ondernemers door een sfeervolle avond te creëren'', vertelt Alex van Steenbrugge namens de Ondernemers Vereniging Nunspeet (OVN). De OVN constateerde dat de Nacht van Nunspeet toe was aan een impuls. ,,De eerste tien-twaalf edities was voor winkeliers niets te gek. Straten waren op en top versierd en de feesten waren geweldig. Daarna kwam de crisis en helaas is er de afgelopen jaren steeds minder gedaan. Vorig jaar hadden we ontzettend goed weer en was het superdruk in het centrum. Als OVN hebben we toen weinig geregeld en vanuit de ondernemers kwam daar reactie op en de conclusie dat ze zelf óók wat moeten doen. Als OVN kunnen wij geen gevels aankleden of leuke attributen klaarzetten. Wel zetten we acht luchtkussens en wat eetkraampjes neer. We hebben de ondernemers aangespoord om zelf ook actie te ondernemen om er een gezellig feest van te maken. Er moest wat gebeuren.''

Hiertoe heeft de OVN besloten het centrum op te delen in vijf straatdelen: De Laan, Dorpsstraat-Oost (vanaf Hotel De Roskam tot en met babyzaak Mammalief), de Markt (met alle daaraan grenzende horeca en winkels inclusief de Dorpsstraat vanaf Optiek van Veen tot Op=op), Dorpsstraat-West (van Juwelier Leusink van Veen tot aan de Hema) en de Stationslaan (vanaf Shooters tot aan De Buuren).

,,Een onafhankelijke jury gaat de vijf straatdelen beoordelen op creativiteit, uitstraling en sfeer, waarbij we als OVN een cheque van 750 euro beschikbaar stellen voor de winnaar. Dit geldbedrag mag het winnende straatdeel volgend jaar opnieuw besteden aan de Nacht van Nunspeet. Zo willen we de ondernemers motiveren dit evenement aan te pakken en wat origineels tijdens de Nacht van Nunspeet te doen. En wordt het voor de Nunspeters een gezellige avond in het centrum.