• Gemeente Epe

Kringloopcentrum Stilema behaalt keurmerk

VAASSEN Kringloopcentrum Stilema behaalde het Keurmerk Kringloopbedrijven. Het toont aan dat op een professionele, veilige en verantwoorde manier met mensen en materialen om wordt gegaan. Adjunct directeur Huub Vervoorn en wethouder Erik Visser maakten het nieuws bekend bij de opening van de koffiecaravan van Stilema. Het keurmerk is ontwikkeld door de branchevereniging Kringloopbedrijven (BKN).

Wethouder Erik Visser opende samen met medewerkster Marlis Tärre de nieuwste aanwinst van Stilema: de vrolijke koffiecaravan. Het is een omgebouwde caravan met een complete lunchroom-inventaris. Medewerkers hebben hier maandenlang aan gewerkt. Visser: ,,Het is een prachtige foodtruck geworden, een echte ontmoetingsplek."

De koffiecaravan heeft de toepasselijke naam 'Koffie Blik enzo' gekregen, bedacht door vaste klanten Fem Pas en Anneke Drief. Zij wonnen daarmee een prijsvraag uitgeschreven door Stilema. Bezoekers vinden de koffiecaravan midden in de winkel in Vaassen en kunnen er terecht voor koffie en warme chocolademelk met wat lekkers voor een sympathiek prijsje. De caravan gaat ook regelmatig op pad naar evenementen.

Stilema verkoopt in de winkel aan de Aalbosweg 41 in Vaassen tweedehands huisraad, meubels, kleding, boeken, apparaten en speelgoed. Bij de winkel hoort een werkplaats waar goederen worden gecontroleerd, schoongemaakt en eventueel gerepareerd. Bij Stilema werken beroepskrachten en vrijwilligers. Daarnaast biedt ze activering en dagbesteding aan in nauwe samenwerking met 's Heeren Loo en De Passerel (foto Yke Ruessink).