• Dick van der Veen

Karssen Sport slaat de vleugels uit

Advertorial

EPE Karssen Sport vestigt zich met ingang van morgen, donderdag 13 juli, aan de Hoofdstraat 86 in Epe. Tien nummers terug vanaf het huidige pand in de voornaamste winkelstraat maar op een voornamer vlak gaat de zaak met veel meer punten vóór uit. En dat zit 'm niet alleen in de 50 m2 extra ruimte.

Jurni Karssen kwam begin dit jaar in contact met Overmars Vastgoed. ,,Ik was op dat moment in overleg om het huurcontract voor onze huidige plek te verlengen. De kans om ons elders aan de Hoofdstraat op een nog betere locatie verder te ontplooien hebben we niet laten glippen. Het was flink doorpakken om de verhuizing tijdig afgerond te krijgen. Uiteindelijk zijn we super blij met wat er tot stand is gebracht." Bij de entree wordt de klant geconfronteerd met vrijetijdsspullen. Beneden vindt men kleding, materialen en accessoires voor running, tennis, hockey en volleybal om maar wat te noemen. Het bovengedeelte is geheel ingeruimd voor voetbal. Dat neemt een stormachtige ontwikkeling door. Van schoenen tot scheenbeschermers, het hele assortiment aan kleding, je zou kunnen zeggen van gras tot kunstgras.

Karssen Sport meldt zich in 2013 in Epe, nadat het al in 2005 sportief Nunspeet aan de voeten heeft liggen. ,,Je moet natuurlijk in een zaak die je overneemt, zoals hier in Epe, afrekenen met een stuk voorgeschiedenis. Als de mensen ervaren dat je er serieus voor gaat, kwaliteit en service hoog in het vaandel hebt staan, dan komt succes vanzelf. We hebben een goed jaar achter de rug en hopen daar een nog wat beter 2017 aan toe te voegen. De verhuizing en het surplus aan mogelijkheden die daarmee annex gaan kunnen ons daarbij helpen."

VIJF JAAR

Karssen huurt het pand van Overmars, waarin tot voor kort Scheer en Foppen was gevestigd voor een periode van vijf jaar. Hij steekt zijn duim op voor de medewerking van de familie Overmars. De beide zonen van Marc hielpen een handje mee; Kelvin, de zoon van Edwin, behoort tot de werknemers, en ook Ben Overmars zette zijn bereidwilligheid om in daadkracht. Ramon Heukels is de rechterhand.

ARTIKELEN

,,We moeten het uiteraard zelf waar maken", geeft Jurni aan. Vader Hans Karssen is de eerst verantwoordelijke in Epe. De band met de voetbalverenigingen in Epe en Heerde is groot, maar die strekt zich verder uit dan voetbal alleen. Ter gelegenheid van de (her)opening krijgen de klanten tot vijftig procent korting op artikelen. Karssen Sport is ook op het web te vinden. ,,We halen daar in Epe en Nunspeet ongeveer twintig procent van de omzet in weg. Overwegend andere artikelen zoals skateboards. Je kunt daarin niet achter blijven." Een goede sportzaak tussen Apeldoorn en Zwolle waarin het publiek zich van A tot Z herkent tempert de behoefte om naar de grote steden uit te wijken. De topmaanden juli en augustus moeten uitwijzen dat de stap naar groter en breder zich laat uitbetalen. In de Karssen-familie is niemand die daarbij enige twijfel heeft.