Wim Riphagen neemt ervaring mee naar Oene

OENE Het scheelde weinig of Wim Riphagen was in het nieuwe seizoen basisspeler bij hoofdklasser SDC Putten geworden. Uiteindelijk koos eerste doelman Manuel Hoogewoning voor een langer verblijf, waarna Riphagen zijn in de winterstop aangekondigde vertrek omzette in de praktijk.

Dick van der Veen

In dit geval betekende dat een terugkeer op het oude nest, oftewel Oene. ,,Ik heb een fantastisch jaar beleefd. Toegegeven, mijn doel om eerste keeper te worden bleek net niet haalbaar. Daar kan ik mee leven, want Manuel ging gaandeweg steeds beter keepen. Met zijn opleiding bij Utrecht en jarenlange ervaring in de top van het amateurvoetbal had hij een streepje voor. Enkele competitiewedstrijden in het doel gestaan, de bekerduels gekeept, ons daarin geplaatst voor de grote KNVB-beker,en het vertrouwen gehad van zowel het team als trainer Bert van Hunenstijn. Een warme club, in veel opzichten vergelijkbaar met Oene. Veel geleerd aan de Putter Eng. Maar weet je, ik ben 31, voel me fit en wil spelen." In het klassement voor de man van de wedstrijd zoek je zijn naam niet vergeefs en dat zegt genoeg over het 'jammer' bij SDC over zijn vertrek. Balen doet hij nog van het feit door ziekte de laatste competitiewedstrijd van SDC tegen Genemuiden niet te hebben kunnen spelen.

THUUISHAVEN Het bracht hem uiteindelijk terug in de thuishaven. ,,Er was belangstelling van een aantal clubs. Ik heb gesprekken gehad. Uiteindelijk och de keuze gemaakt om bij mijn verleden aan te knopen. Je mag best weten dat de komst van ons eerste kind eind september daar ook een grote rol bij speelt."

Nooit vergeten zal hij de promotiewedstrijden tegen Hulshorst waarin hij met benutte en gestopte strafschoppen bepalend was, al zal hij zelf die woorden nooit in de mond nemen. Bij Hulshorst zijn ze er maandenlang ziek van geweest. Wim Riphagen slijt de rest van zijn carrière dus aan de Hoogekamp? Het antwoord siert de sportman in hart en nieren.

IEDEREEN ,,Je weet nooit hoe dingen in het leven lopen. De drive om het beste eruit te halen heeft iedereen. Maar laat één ding gezegd zijn: Oene is en blijft mijn vereniging. Ik verheug me op de nieuwe competitie waarin ik mijn maatjes Sander ter Beek en Arjan Gerrits helaas zal missen." Vervelend vindt hij de gang van zaken voor Hertman Balk, die hem uitstekend verving. ,,Maar dat heeft de club gelukkig van tevoren goed met hem doorgesproken." Wim Riphagen volgde de ontwikkeling bij Oene op de voet. ,,Ik had er vertrouwen in dat ze het zouden redden, maar in de winterpauze zat er niet meer in dan de nacompetitie. De periodetitel heeft me verbaasd. Mooi dat Jesse Teeuwen terug is, dat Patrick Kamphuis weer kan spelen en er jeugdig talent doorbreekt. We willen een stabiele tweedeklasser worden.

Daar heb je wat geluk bij nodig om niet teveel blessures op te lopen. Daar is de selectie niet breed genoeg voor. In de capaciteiten van trainer Edwerd Schuring heb ik alle vertrouwen. Lekkere derby's met relatief veel toeschouwers."