VSCO'61 wint van SP Teuge

OOSTERWOLDE Tegen SP Teuge weet VSCO'61 een 3-1 overwinning te boeken. Een eerste helft met weinig kansen wordt gevolgd door een tweede helft wat meer spektakel biedt. Grote kansen worden in de eerste helft niet gecreëerd. Optisch is VSCO'61 wat meer in balbezit, maar SP Teuge biedt goed tegenstand. De grootste kans in de eerste helft wordt VSCO'61 ontnomen door scheidsrechte Geubels uit Zwolle. Uit een voorzet van Martijn Pluim komt Rinse van der Velde in om te koppen. Hij wordt echter in de rug geduwd wat de scheidsrechter ontgaat.

In de tweede helft komt VSCO'61 als snel op voorsprong. Een mooie crossbal van Ruben Buijserd bereikt Wesley Pater die met een fraaie aanname en dito schot de 1-0 scoort. Gerwin de Leeuw en in de rebound Rinse van der Velde krijgen de kans om de score te vergroten, maar de bal wordt voor de lijn gekeerd. Een ongelukkige handsbal van Nick Koele wordt bestraft met een stafschop en geeft SP Teuge de kans om op gelijke hoogte te komen. Doelman Arjan ten Klooster weet de penalty echter te stoppen.

Hierna ontstaat wat meer irritatie in het veld. VSCO'61 weet echter in de 73e en 78e minuut de voorsprong uit te breiden. Eerst scoort Rinse van der Velde op aangeven van Bart Schoonhoven en even later scoort, na goed druk zetten, Thomas van de Kolk de 3-0. Vijf minuten voor tijd weet SP Teuge nog wel de 3-1 te scoren uit een vrije trap, waarbij doelman Ten Klooster geblesseerd raakt. Hij moet even later het veld verlaten en veldspeler Bart Jan de Zwaan neemt zijn positie in, maar gescoord wordt er niet meer. Volgende week speelt VSCO'61 om 15:00 uur de uitwedstrijd tegen DSV'61.