Toerclub Hattem houdt 23ste Rabo Hattemer Zomer Toertocht

HATTEM Toerclub Hattem houdt zaterdag 3 september alweer de 23ste Rabo Hattemer Zomer Toertocht. De status om de twee sterren tocht, een kwalificatie voor een goed georganiseerde tocht, toegekend door de NTFU, vast te houden of te verbeteren is één van de motivaties van Toerclub Hattem.

,,Natuurlijk proberen we ook het aantal deelnemers te verhogen met mooie en aangepaste routes." De club concentreert zich op twee tochten voor de geoefende toerfietser.

De keuze voor de toerfietsers om een tocht van 85 of 125 kilometer te rijden wordt ieder jaar bijzonder gewaardeerd. Deze tochten gaan door het prachtige Veluwse landschap van bossen, heidevelden en pittoreske dorpjes.

Dit jaar is de start van beide afstanden bij Opleidingscentrum de Gelderpoort aan de Burg. Moslaan 11 in Hattem, alwaar de fietsers na afloop weer ontvangen worden met versnaperingen en een goede verzorging. De tochten zijn geheel met pijlen aangegeven en er is als extra een exacte beschrijving naar NTFU normen op papier, zodat de routes eenvoudig te volgen zijn.

De start van de toertochten van 85 en 125 kilometer is van 8.00 tot 9.30 uur. De kosten voor NTFU leden op de 85 km bedragen drie euro en voor de 125 km is dat vier euro. Niet NFTU leden betalen één euro extra. Kinderen beneden de twaalf fietsen gratis mee. Voor een eventuele herinneringsmedaille betalen de deelnemers 2,50 euro. Voor de fietsers is er na afloop douchegelegenheid.

De organisatie wil benadrukken dat deelname geheel op eigen risico geschiedt en dat ze op geen enkele wijze aansprakelijk gesteld kan worden voor schade opgelopen tijdens de toertocht. Verder benadrukt de organisatie dat het dragen van een valhelm van essentieel belang is voor het waarborgen van de veiligheid.

Voor inlichtingen: Geert Geerlinks 038-4443414 of de website: www.toerclubhattem.nl.