• Persburo Dick van der Veen/BDUmedia

SEH verslaat Hattem en promoveert naar 3e klasse

WAPENVELD Nagenoeg 2.000 (!) toeschouwers zijn er woensdagavond op sportpark Monnikenbos in Wapenveld getuige van hoe SEH zich terug vecht naar de 3e klasse. Dat gebeurt in een zinderende beslissingswedstrijd tegen Hattem. Het werd uiteindelijk 2-1, maar die uitslag had net zo goed andersom kunnen zijn.

door Dick van der Veen

Was in de laatste competitiewedstrijd SEH de betere ploeg met toch een nederlaag als resultaat, nu maakt Hattem heel lang de beste indruk om uiteindelijk toch het loodje te leggen.

De jonge arbiter Besselsen staat veel toe. Dat levert veel passie op waarbij de sportiviteit vrijwel nooit uit het oog wordt verloren. Hattem gaat furieus van start en krijgt in de eerste vijf minuten alle gelegenheid om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Dat doet het niet. Bij de eerste de beste tegenstoot van SEH is het gelijk raak. Aanvoerder Richard van de Streek, de geslepen vos, geeft aan een vloeiende aanval het laatste zetje: 1-0. Het verandert het spelbeeld niet. Hattem blijft de bovenliggende partij. In de verdediging van SEH is Marthijn van deer Steege een bijna niet te nemen hindernis en daarvoor zorgt Johan Farenhorst met technische vaardigheid voor het onschadelijk maken van de aanvoer. Pas tegen het eind van de eerste helft komt er meer evenwicht. Na rust een geheel ander SEH dat alle schroom van zich afwerpt en de tegenstander terugdringt. Dan blijkt Mark de Haan bij de Hattemers een rots in de branding. En zoals dat bij Hattem-SEH gebruikelijk is, op zo'n moment scoort de opponent. Hattem mag van elf meter richten als een fraaie solo onrechtmatig wordt gestuit. Lawrence van der Bend, zwaar bewaakt deze avond, maakt geen fout: 1-1. Daarna vloeien bij Hattem de krachten weg. In de eerste helft is teveel energie in het duel gestopt. Uiteindelijk is een goed gemikte kopbal van Rick van Ommen beslissend: 2-1. SEH krijgt de kans op meer maar in de laatste minuut is het ook bijna weer gelijk. Hattem moet proberen om in een tweeluik tegen Oene alsnog promotie te bewerkstelligen.