• Niek Fotografie

Milan van de Bunte maakt indruk op Zwarte Cross

DOORNSPIJK Motorcrosser Milan van de Bunte uit Doornspijk heeft in de laatste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross op het Zwarte Cross Festival indruk gemaakt. De crosser uit Doornspijk wist elfde te worden in de eerste manche en leek in de tweede manche ruim in de top tien te gaan finishen tot dat hij in de laatste ronde met een andere rijder in aanraking kwam en viel. Het kostte Milan veel tijd om zijn weg te vervolgen en kwam op een teleurstellende negentiende plaats over de finish.

De laatste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross werd georganiseerd tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Het publiek stond rijen dik langs het circuit, wat een geweldige sfeer bracht en een prachtige ervaring was voor de rijders.

VERTROUWEN In de tijdtraining zaten de tijden dicht bij elkaar en zat Milan met zijn achttiende plaats slechts één seconde achter de top tien. Dit gaf hem vertrouwen voor de kwalificatieheat, later in de ochtend. In de kwalificatieheat pakte Milan een goede start en nadat hij het hoge tempo goed kon blijven handhaven, wist hij op een goede negende plaats over de finish te komen.

Ook in de eerste manche op vrijdagmiddag zat Milan er goed vooraan bij met de start en kwam aan het einde van de eerste ronde als derde uit het bos gevlogen. De KTR-rijder zat opnieuw lekker in zijn ritme en met constante rondetijden wist hij als elfde over de finish te komen.

TELEURGESTELD Ook in de tweede manche zat hij er goed vooraan bij met de start en kwam ditmaal op een vierde plaats uit de eerste ronde. Lang wist hij zich te handhaven op de zesde plaats maar helaas kwam hij in de laatste ronde met een andere rijder in aanraking en viel. Twee rijders voor hem kwamen ten val maar ook bij Milan werd een alles of niets poging ingezet waarbij hij ten val kwam. Vele plaatsen gingen hierbij verloren waardoor hij teleurgesteld op een negentiende plaats over de finish kwam.

Daguitslag Dutch Masters 85cc Zwarte Cross:

1 Kay de Wolf 50 Pnt

2 Dave Kooiker 40 Pnt

3 Kay Karssemakers 37 Pnt

4 Kjell Verbruggen 34 Pnt

5 Elroy v. Rijkevorsel 30 Pnt

14 Milan van de Bunte 12 Pnt