• PSC De Cannenburgh

Meinke Drost bestzittende manegeruiter van Nederland

VAASSEN De 13-jarige Minke Dros, afkomstig uit Apeldoorn maar rijdend bij Paardensportcentrum De Cannenburgh uit Vaassen is afgelopen zaterdag uitgeroepen tot 'Bestzittende Manegeruiter van Nederland' in haar categorie voor ruiters van 13 t/m 17 jaar. De Zitcompetitie werd dit jaar voor de 14e keer gehouden en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een begrip.

Een goede zit is de basis van goed leren paardrijden. Via diverse selectierondes worden de bestzittende ruiters van Nederland geselecteerd. De ruiters rijden op voor hun onbekende paarden en kunnen zo laten zien hoe vaardig zij zijn en een goede zit en balans hebben waarmee zij het paard niet storen in de beweging.

In de voorrondes die eerder dit jaar plaatsvonden behaalde Meinke Drost keer op keer een eerste of tweede plaats. Ook afgelopen zaterdag wist zij de koppositie te pakken wat resulteerde in de titel 'Bestzittende manegeruiter van Nederland 2017'.

Paardensportcentrum De Cannenburgh is trots op Meinke. Al eerder behaalden ruiters van de manege plaatsen in de finalerondes, maar dit is het eerste jaar dat een ruiter ook echt de 1e plaats behaalde en er daadwerkelijk met de titel 'Bestzittende manegeruiter van Nederland' vandoor gaat. Vorig jaar werd Paardensportcentrum De Cannenburgh uitgeroepen tot 'Bestzittende FNRS Ruitersportcentrum' uit de regio.