Impuls voor skeeleren op de Veluwe

HEERDE Skeelerclub Oost-Veluwe (SKOV) geeft samen met de Gelderse Sport Federatie (GSF) en bedrijvenplatform Onze Veluwe de skeelersport op de Veluwe een impuls. Binnen twee jaar moeten met een aantrekkelijke routenetwerk voor skeeleraars, nóg meer toeristen en recreanten in beweging komen.

Gelderland, en zeker ook de Veluwe is bijzonder geschikt om te fietsen. Maar ook skeeleren kan op de vele verharde wegen en fietspaden erg goed. Skeelerclub Oost-Veluwe (SKOV), de GSF en bedrijvenplatform Onze Veluwe werken samen met ondernemers aan verschillende skeelerroutes die skeeleraars moeten uitdagen om naar de Veluwe te komen. Dat maakt de projectgroep in aanloop naar het EK skeeleren in Heerde en Steenwijk bekend.

„Er zijn in Nederland een miljoen mensen met skeelers en die maken nog te weinig gebruik van de mogelijkheden die er zijn", vertelt Jannes Wolff, penningmeester van SKOV en één van de initiatiefnemers. „Wij zorgen ervoor dat er mooie, duurzame skeelerroutes komen." De routes worden gepubliceerd op www.skeelerhuus.nl. Dit moet er toe leiden dat skeeleren in een adem genoemd wordt met Gelderland en de Veluwe. Om mensen te inspireren gebruik te maken van de routes komt er een jaarlijks skeelerevenement, een app en een inspirerende website met promotievideo. De projectgroep wil het aanbod medio 2017 gereed hebben.

HORECA Op de routes en in de omgeving zijn veel horecagelegenheden, hotels en andere ondernemingen die worden betrokken bij de ontwikkeling van het routenetwerk. Met onder meer speciale arrangementen, kunnen skeeleraars op de Veluwe voor, tijdens of na hun tocht genieten van het andere moois wat de Veluwe te bieden heeft. Zo wordt de sport in verbinding gebracht met toerisme, recreatie, natuur, cultuur en gastronomie.