• Het drietal met de Hattemse Melissa Beekman wist zich tet kwalificeren voor het Europees Kampioenschap.

    Melissa Beekhof

Hattemse acrogymnast naar EK

HATTEM Hoewel het seizoen niet goed begon heeft de Hattemse Melissa Beekhof samen met haar acrogym-partners Aimée Tent en Sidney de Vente zich toch gekwalificeerd voor het Europees Kampioenschap. Het Nederlands kampioenschap bleek een goede opmaat naar het EK. Het acrogym team liet vorige maand in Ahoy Rotterdam zien dat zij zich terecht hebben gekwalificeerd voor het EK.

Angela van Erven

Het acro-team dat uitkomt voor Landstede sportacrobatiek Zwolle in combinatie met Wilhelmina Kampen liet op het NK drie prachtige oefeningen zien wat hen een zilveren medaille opleverde.Samen met de nummer 1 in de categorie A junioren 2 mag het acrotrio Nederland vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap dat in oktober wordt gehouden in Polen. Nog één keer wil de talentvolle Melissa Beekhof vlammen met haar team op het EK. Daarna gaat de sportieve Hattemse zich richten op haar studie fysiotherapie in Utrecht. Tot die tijd wordt er hard getraind om zo hoog mogelijk te eindigen op het EK. In totaal trainen de meiden 18 uur in de week om over een paar maanden een vlekkeloze oefening te laten zien op het EK.

SAMEN Melissa Beekhof (19) vormt samen met de eveneens 19-jarige Aimée Tent uit Emmen en de 14-jarige Sidney de Vente uit Kampen sinds 2006 het team SAM. ,,Ons seizoen begon in september niet zo goed vanwege blessures. Gelukkig konden we na een paar maanden weer hard trainen voor de wedstrijden. We hebben goed gepresteerd op de wedstrijden. We verbeterden onszelf steeds meer waardoor we bij de laatste plaatsingswedstrijd het limiet behaalden die nodig was voor het EK. Naast de plaatsingswedstrijden hebben we ook meegedaan aan andere wedstrijden. Zo zijn we naar België afgereisd voor een internationale wedstrijd waar we 6e werden van de 18 teams uit verschillende landen", vertelt Beekhof.

De Hattemse acrogymnaste begon met turnen toen ze 6 jaar oud was. ,,Toen ik 8 jaar was werd ik gevraagd of ik ook bij de acro wilde komen. Drie jaar geleden werd ik door Zwolle gescout. Ik ben daarom naar een andere school gegaan, het Centre for sport and education,  om school en acro zo goed mogelijk te combineren.

TEAMSPORT Wat acrogym zo leuk maakt is dat het een teamsport is en dat je samen doormiddel van kracht, conditie en dans een oefening neer kan zetten. We kunnen met z'n drieën veel lachen, maar ook hard werken. We proberen zoveel mogelijk op een positieve manier te werken, zodat we met plezier elke dag weer in de zaal staan. Ik vind het super gaaf dat we ons hebben gekwalificeerd voor het EK. Dit is de reden waarom ik van school heb gewisseld en naar Zwolle ben gekomen. Een mooiere manier om deze sport af te sluiten is er denk ik niet. Het is ook raar om te denken aan het idee dat ik ineens niet meer elke dag train. Ik ga de acro zeker weten heel erg missen." Team SAM is een crowdfunding actie gestart om de deelname aan de Europese Kampioenschappen te bekostigen.

Wie wil sponsoren of meer informatie wil kan mailen naar acroteam-sam@hotmail.com of kijken op de Facebookpagina: acroteam Sidney Aimée en Melissa