• Hervormd Vaassen
  • Hervormd Vaassen

Vaassen is weer bij de tijd

VAASSEN Inmiddels zijn de steigers rond de toren van de Vaassense Dorpskerk weg gehaald. Ook de wijzers op de klokken zijn weer aangebracht. De restauratie van de toren vordert dan ook met rasse schreden.

De tijdsaanduiding op de toren is een van de zichtbare activiteiten van de restauratie. Zowel de wijzerplaten als de wijzers zijn vervangen. Voorbijgangster Agnes heeft de tijdsaanduiding op de toren de laatste tijd gemist: ,,Je kijkt als je op het dorp bent ongemerkt even naar boven om te weten hoe laat het is, maar dat kon de laatste weken niet meer. Dan besef je pas hoe vaak je naar de torenklok kijkt. Ik ben dan ook blij dat ik de tijd daar nu weer kan zien."

De verlichting van de wijzers is ook vernieuwd en dat is ook goed te merken. Het lijkt erop dat de tijd nu in het donker van een veel grotere afstand te zien is. Het straalt de tijd uit naar de toekomst.

Het wachten is op het terugplaatsen van de appel, het kruis en de haan op de toren. Met deze activiteiten en het plaatsen van de vlaggenmast wordt de restauratie afgerond. Kerkrentmeester Lulof Terwel licht wel een tipje van de sluier op: ,,We hebben het terugplaatsen van de haan voorlopig op dinsdag 13 december om negen uur 's ochtends gepland."

Deze datum is nog niet helemaal zeker, maar wanneer deze datum en tijd wijzigen dan zal dat via de website (www.hervormdvaassen.nl) en de Facebookpagina (Dorpskerk Vaassen) van de Dorpskerk worden gemeld.