• Hans van de Vlekkert

Trouwe mantelzorger uit Vaassen krijgt lintje

VAASSEN Burgemeester Hans van der Hoeve heeft vrijdag een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Arend Kamphuis uit Vaassen. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en kreeg het bijbehorende lintje opgespeld door de burgemeester.

De huldiging vond plaats in appartementencomplex Berkenhove in Apeldoorn. De plek waar hij al 15 jaar actief is als steun en toeverlaat van zijn broer.

De 80-jarige Kamphuis heeft zich verdienstelijk gemaakt door jarenlang dagelijks een liefdevolle en intensieve bijdrage te leveren aan de verzorging van zijn broer. Daarnaast ondersteunt hij ook zijn zus en andere familieleden. Te allen tijden kan een beroep op hem worden gedaan. Er is veel waardering voor mantelzorgers, omdat de betrokken hulpbehoevende hier erg bij gebaat is. Tegelijkertijd ontlasten mantelzorgers ook de professionele zorgverlening

Bij alles wat de Arend Kamphuis heeft gedaan en nog doet zal hij nooit op de voorgrond willen staan, omdat het inzetten voor familie voor hem vanzelfsprekend is. De verzorgenden van Berkenhove hebben grote waardering voor zijn dagelijkse trouwe inzet.