Ruimer budget Oldebroek voor minima-kinderen

OLDEBROEK Wethouder Liesbeth Vos-Van de Weg heeft dinsdag de overeenkomsten Jeugdcultuurfonds en Jeugdsportfonds ondertekend. Daarmee neemt de gemeente Oldebroek vanaf 1 oktober deel aan het Jeugdcultuurfonds. De gemeente doet daarnaast opnieuw mee aan het Jeugdsportfonds en heeft hiervoor een ruimer budget ter beschikking. Kinderen uit gezinnen met een minimum inkomen krijgen zo de kans om lid te worden van bijvoorbeeld een sportvereniging of deel te nemen aan muzieklessen.

In Nederland wonen ongeveer 400.000 kinderen in gezinnen met een minimuminkomen. Cultuur en sport staat hier niet altijd op de eerste plaats, terwijl het voor de kinderen wel heel belangrijk is. Het Jeugdcultuurfonds Gelderland en het Jeugdsportfonds Gelderland willen financiële drempels weghalen om zo alle kinderen de kans te geven mee te doen. De fondsen stimuleren op deze manier de persoonlijke ontwikkeling van kinderen die in armoede opgroeien.

 

De gemeente Oldebroek onderschrijft deze doelstelling en sluit zich, als een van de eerste gemeenten in Gelderland, aan bij het Jeugdcultuurfonds Gelderland. Ook continueert de gemeente Oldebroek de deelname aan het Jeugdsportfonds Gelderland met een verhoogd budget. Liesbeth Vos-van de Weg: ,,Deze regelingen voorzien duidelijk in een behoefte. Iedereen telt mee, daarom doen we hier graag aan mee. Zo kunnen we nóg meer kinderen de kans geven om te gaan sporten of culturele activiteiten op te pakken."

Tijdens een bijeenkomst in Kulturhus de Talter op 27 september heeft wethouder Liesbeth Vos-Van de Weg de bijbehorende samenwerkingscontracten ondertekend. Ook directievoorzitter Gerrit Wielink van de Rabobank Noord Veluwe was aanwezig. De Rabobank Foundation ondersteunt de missie van het Jeugdcultuurfonds en draagt voor de start van het Jeugdcultuurfonds Oldebroek 2500 euro bij. Directievoorzitter Gerrit Wielink van de Rabobank Noord Veluwe overhandigde hiervoor een cheque aan het Jeugdcultuurfonds.

AANMELDEN Het Jeugdcultuurfonds en het Jeugdsportfonds is er voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar uit gezinnen met een minimum inkomen. Kinderen aanmelden gaat via een intermediair op de school, bij de stichting leergeld en via Goed Bezig Oldebroek. Om alle kinderen deel te laten nemen kunnen verenigingen ook zelf een kindplaats aanbieden. Ook dat kan via Goed Bezig Oldebroek. Voor vragen: Cultuurplein Noord Veluwe (www.cultuurpleinnoordveluwe.nl) of bij Goed Bezig Oldebroek (www.goedbezigoldebroek.nl).