Regiotaxi gaat door onder de naam ViaVé

VELUWE De regiotaxi in de regio Noord-Veluwe gaat vanaf 1 januari door onder de naam ViaVé. Regio Noord-Veluwe neemt op die datum de verantwoordelijkheid voor de Regiotaxi Gelderland over van de provincie Gelderland in de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten.

Noot Touringcar Ede BV-Regie Centraal BV gaat alle vervoersaanvragen van het vraagafhankelijk vervoer aannemen, plannen en uitzetten bij de vervoerders. Voor de uitvoering van het vervoer is de aanbesteding gewonnen door de Taxicentrale Zwolle BV, Taxicentrale Witteveen BV en Munckhof Taxi BV. In de loop van 2017 en 2018 zal ViaVé ook verschillende vormen van vervoer, zoals: leerlingenvervoer, jeugdvervoer en dagbestedingsvervoer efficiënt gaan combineren.

Voor de klant verandert er weinig. Vanaf 1 januari biedt ViaVé ritten van dezelfde kwaliteit en hetzelfde gemak als dat de klant gewend was. Pashouders ontvangen half november een informatiepakket. Verder is binnenkort de site www.ViaVé.nl beschikbaar waarop de komende maanden steeds meer informatie te vinden is.