• SV Fotografie
  • SV Fotografie

Persoon gewond bij woningoverval aan Ribesweg (update)

NUNSPEET In de nacht van maandag op dinsdag is een 66-jarige inwoner van Nunspeet in zijn woning aan de Ribesweg overvallen door twee onbekende mannen. Het slachtoffer werd door de overvallers mishandeld en liep daardoor meerdere verwondingen op, waaronder een gebroken neus, gebroken rib en diverse kneuzingen en blauwe plekken. Hij werd naar het ziekenhuis vervoerd en daar ter observatie opgenomen.

Direct na de melding ging de politie met meerdere eenheden ter plaatse, en werd er ook gezocht in de wijde omgeving. Binnen tien minuten na de melding van het slachtoffer hield de politie ter controle een auto met daarin twee mannen staande in Harderwijk. De mannen, afkomstig uit Bergen op Zoom, bleken hun aanwezigheid in het gebied niet goed te kunnen verklaren en na een zoeking in de auto werden goederen aangetroffen die zeer waarschijnlijk net bij de overval gestolen waren. Hierop zijn beide mannen aangehouden op verdenking van het plegen van de overval.

OVERVAL De overval werd om 00.05 gemeld bij de politie, door het slachtoffer. Hij verklaarde rond 23.50 uur in zijn achtertuin te zijn overmeesterd door twee voor hem onbekende mannen, die hem meteen schopten en sloegen. Daarna is de man de woning in gesleurd en ook in de woning mishandeld. De daders eisten geld en zijn er met onder andere geld en sieraden vandoor gegaan. Het slachtoffer kon alleen aangeven dat het om twee mannen ging, verder was er geen signalement of omschrijving van de auto bekend. Het is ook niet helemaal duidelijk of de mannen gewapend waren.

ZOEKACTIE Na een melding van een overval stuurt de meldkamer meteen agenten naar de locatie van de overval, maar er gaan ook altijd direct meerdere politie-eenheden uitkijken naar de daders in de omgeving. Toen agenten kort na de melding in Harderwijk een auto met twee mannen erin de N302 op zagen rijden, werd de auto ter controle aan de kant gezet, aan de Thorbeckelaan in Harderwijk. Bij het natrekken van het kenteken bleek de eigenaar van de auto ook antecedenten te hebben op het gebied van vermogensdelicten en inbraken. Om deze reden besloot de politie de auto op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) te doorzoeken op de aanwezigheid van inbrekerswerktuigen. De mannen in de auto, 20 en 21 jaar oud en afkomstig uit Bergen op Zoom, werkten aan de controle mee, maar maakten wel een nerveuze indruk.

Toen in de auto geld en sieraden werden aangetroffen, buit die overeen leek te komen met dat wat er bij de overval weggenomen was, zijn de mannen aangehouden op verdenking van het plegen van de overval. De twee verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Ook hun auto en kleding, waar ook bloedsporen op leken te zitten, zijn in beslag genomen voor sporenonderzoek.

GETUIGEN De recherche heeft de woningoverval in onderzoek en gaat de verdachten verhoren. Maar ook als er snel aanhoudingen zijn verricht, blijft informatie van getuigen heel waardevol voor de politie. Getuigen kunnen contact opnemen met het overvallenteam via 0900-8844.