Nieuwe mountainbike voor Oostenlicht

ELBURG Dennis Koops overhandigde deze week een gloednieuwe Merida mountainbike aan Arjan Schuurman van het Nuborgh College Oostenlicht. De firma Koops Tweewielers en Merida investeren op deze manier in de afdeling mobiliteit & transport, die sinds kort het nieuwe onderdeel fietstechniek kent.

"Deze Merida mountainbike is een fantastische aanvulling voor de afdeling mobiliteit & transport", reageert docent Arjan Schuurman. "Met deze fiets kunnen leerlingen ervaringen opdoen met de modernste schakel- en remsystemen en zich zo specialiseren in de fietstechniek. Echt een aanwinst voor de afdeling. We kunnen onze leerlingen op deze manier steeds beter voorbereiden op een arbeidsplaats in de fiets- en tweewielerbranche". Dennis Koops, zelf ooit leerling op de Burgemeester Folkerts, reageert: "Wat leuk dat ik op deze manier iets voor 'mijn' oude school kan betekenen. Ik vind het belangrijk dat er met moderne middelen gewerkt wordt. Zo kan ik mooi mijn steentje bijdragen".

"Het Nuborgh College Oostenlicht steekt veel energie in de samenwerking met bedrijven in de regio. Op deze manier sluit het onderwijs zo goed mogelijk aan op de praktijk. Goede materialen zijn belangrijk, maar ook stages en andere samenwerkingsvormen met het bedrijfsleven worden verder vorm gegeven.

Bedrijven die wat willen betekenen in de samenwerking met het Oostenlicht, kunnen altijd contact opnemen: op dit moment begint ons autopark wel wat gedateerd te raken, en ook een wat nieuwere racefiets staat nog op ons verlanglijstje", aldus Wilco Leeflang, locatiedirecteur van Oostenlicht.