• Foto: Archief BDUmedia

    Bram van den Heuvel

MPF Oldebroek bijna uitverkocht

OLDEBROEK Het Mega Piraten Festijn in Oldebroek is bijna uitverkocht. ,,Als je er zeker van wilt zijn een kaartje te krijgen, dan raden we aan om er op korte termijn een te kopen", meldt organisator Eddie Mensink. Vorige week maakte de organisatie al bekend dat er nog maar duizend kaarten waren. Daarvan is inmiddels al een aanzienlijk deel verkocht.

Het Mega Piraten Festijn komt op vrijdag 2 september voor het eerst in haar bestaan naar Oldebroek. Diverse grote namen uit de Nederlandstalige muziekwereld zijn er bij. Van Jannes tot Koos Alberts, van Lee Towers tot Mooi Wark, van Henk Wijngaard tot Thomas Berge. De presentatie is in handen van Willie Oosterhuis. Het festival vindt plaats in een weiland aan de Stouwdamsweg.

Het Mega Piraten Festijn is Nederlands grootste festivalkaravaan. In totaal strijkt de tour dit jaar in maar liefst negen plaatsen neer. Daarbij weer enkele nieuwe plekken, maar ook veel vertrouwde. ,,Het is ons doel om heel Nederland te bestrijken", vertelt Eddie. ,,Door regelmatig van locatie te wisselen, willen we voorkomen dat ons publiek verzadigd raakt. Maar vaak nemen we eerder afgestoten locaties later ook weer op in de karavaan. Uit het oog is niet uit het hart!"

MEEZINGFEEST Het MPF draagt de titel 'Europa's grootste meezingfeest' met trots. De opzet van het MPF is al jaren ongewijzigd. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. ,,Willie is eigenwijs en presenteert gewoon in zijn Overijsselse dialect. En iedereen verstaat hem. De sfeer spat van het podium af! Maar de grootste artiest is het publiek zelf: zingen, in de polonaise lopen, hossen of gewoon lekker met een biertje in de hand alles bekijken vanaf een plekje bij de tap, alles kan en mag.''

De Mega Piratenfestijnen zijn geen feesten, het zijn vieringen vervolgt Mensink. ,,Vieringen van het piratenleven; vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de (doorgaans) Nederlandstalige muziek. We noemen het MPF ook wel het Meezingfeest van het jaar. En niet voor niets. Iedereen die een MPF heeft bezocht, weet waarover ik het heb. Iedereen zingt mee. Verbroedering en gezelligheid; dat blijft onze insteek en daar wordt niets aan veranderd."

PROGRAMMA Jannes, Koos Alberts, Marianne Weber, John de Bever, Vinzzent, Sieneke, Lee Towers, Django Wagner, Ancora, Thomas Berge, Henk Wijngaard, Belinda Kinnaer, Mooi Wark, Wimmie, Gebroeders Ko, Henk Dissel, Bonnie St. Claire, Stef Ekkel, Stad en Land, Jan Keizer & Anny Schilder, IJsselduo, Edwin van Hoevelaak, Frank van Etten, Harten 10, Lesley Williams, Gino Graus, Jacques Herb, Helemaal Hollands, Alex, Duo Remix en Janique ten Hove.

Aanvang is om 19.45 uur. Het terrein aan de Stouwdamsweg is geopend vanaf 18.30 uur.

KAARTEN Fysieke kaarten (vanaf 22,50 euro) zijn in de voorverkoop te koop bij Emté in Oldebroek; Cigo Tabak in Wezep; de Jumbo in Elburg, TMI-Bosch in 't Harde en bij alle winkels van Primera. Daarnaast zijn ze ook verkrijgbaar via www.megapiratenfestijn.nl en Paylogic.nl.