Kwaliteitszegel Topschool voor Oostenlicht

ELBURG - De theoretische leerweg plus van Nuborgh College Oostenlicht heeft het kwaliteitszegel Topschool gekregen. Dat blijkt uit de nieuwste uitgave van de Keuzegids Middelbare Scholen 2015. De keuzegids is bedoeld voor aankomende scholieren in het voortgezet onderwijs en hun ouders. In de gids worden in totaal zo'n 2600 scholen door heel Nederland beoordeeld.

In vergelijking met andere vmbo-scholen met een gemengde en theoretische leerweg komt de Elburgse school, die de laatste jaren een onstuimige groei doormaakt, als hoogste uit de bus op de Noord-Veluwe. Locatiedirecteur Wilco Leeflang: "Dit is een mooie opsteker en we zijn uiteraard blij met de goede score." Leeflang benadrukt overigens wel dat in zijn ogen een goede school meer is dan alleen goede resultaten: "Het pedagogische klimaat, de zorg voor leerlingen - in het bijzonder kwetsbare - en de verbindingen die we met de maatschappij en het bedrijfsleven proberen te leggen, maakt van Oostenlicht een moderne en eigentijdse school waarop ik als directeur erg trots ben."

Nuborgh College Oostenlicht is een christelijke school die alles in huis heeft wat een vmbo maar kan bieden. "Het is uniek in de regio dat een school voor vmbo naast alle leerwegen, inclusief leerwegondersteunend onderwijs, ook alle sectoren, namelijk techniek, landbouw, zorg & welzijn en economie kan aanbieden en dat je er ook een diploma kan halen zonder halverwege van school te hoeven wisselen", aldus Leeflang. In het gebouw hebben de leerlingen een eigen thuisbasis waar ze de meeste lessen krijgen. Met een knipoog naar de prominent aanwezige brug in het nieuwe schoolgebouw ziet de school zichzelf als 'de ideale brug naar een geslaagde toekomst'.