Jongerenraad: gevaarlijke verkeerssituatie oplossen

HATTEM Eind vorig jaar publiceerde de Hattemse Jongerenraad haar Toekomstagenda. Hierin vragen ze onder meer aandacht voor de verkeersveiligheid. Met name voor de plaatsen waar fiets- en autoverkeer elkaar kruist. Zo raakte op maandag 8 februari nog een fietser gewond door een aanrijding door een personenauto op de kruising Hessenweg met het Roseboomspoor. De Jongerenraad vindt dat deze gevaarlijke situatie snel mogelijk moet worden aangepakt.

Op de kruising van de Hessenweg met het Roseboomspoor vinden regelmatig (bijna-)ongelukken plaats. De verkeerssituatie is hier lastig te overzien. Vaak zijn er fietsende jongeren bij de ongelukken betrokken.

Robert Klaassen, voorzitter van de Jongerenraad, vindt dat het oplossen van deze situatie boven financiële belangen uitgaat. ,,De verkeersveiligheid is een cruciale factor in het welzijn van onze inwoners. In onze Toekomstagenda hebben wij geconstateerd dat veiligheid Hattem vaak lijdt onder financiële bezuinigingen. Dit mag wat de Jongerenraad betreft zeker niet het geval zijn in een situatie als deze."

Of de oplossing nu een stopbord, stoplicht of het aanpassen van de voorrangsregels is: het gaat de Jongerenraad erom dat er iets gedaan wordt aan deze situatie. De Hattemse jongeren hopen dan ook dat de gemeente dit signaal snel oppakt om tot een oplossing te komen.

foto Verkeersexamens in Hattem vorig jaar.