Heftruck voor Nuborgh College Oostenlicht

ELBURG Vlak voor de voorjaarsvakantie heeft de afdeling mobiliteit & transport van Nuborgh College Oostenlicht een heftruck gekregen. De heftruck is een schenking van Heftruckcentrum Post uit Kampen en werd door docent Arjan Schuurman en de leerlingen van de afdeling in ontvangst genomen.

Het Kampense bedrijf investeert graag in een goede samenwerking met het onderwijs, geeft directeur Stefan Davids aan: ,,Ook voor eventuele stagiaires zijn er mogelijkheden bij ons bedrijf." Arjan Schuurman, sectieleider van de afdeling, is erg blij met de schenking: ,,Naast de heftruck hebben we ook de beschikking gekregen over een acculaadstation zodat we daadwerkelijk kunnen werken met de elektrisch aangedreven heftruck en aan het onderhoud daarvan. Dit biedt ons een prachtige gelegenheid om het onderdeel transport verder vorm te geven."

Oostenlicht steekt veel energie in de samenwerking met bedrijven in de regio om het onderwijs zo goed mogelijk te laten aansluiten op de praktijk. Regelmatig zijn er samenkomsten van de werkgroep OBG (onderwijs, bedrijfsleven en gemeente) om het netwerk rondom de school te vergroten.

Voor de afdeling mobiliteit & transport staan er nog wat andere zaken op het verlanglijstje: ,,Op dit moment zoeken wij nog een wat modernere racefiets of mountainbike zodat leerlingen ervaring kunnen opdoen met de moderne schakel- en remsystemen en verder begint ons autopark wat gedateerd te raken", aldus Schuurman.