• Remko de Waal

Heerde steunt boodschap Douwe Bob

HEERDE Het gemeentelijk netwerk Cittaslow Nederland, waar ook de gemeente Heerde bij hoort, steunt de boodschap van Douwe Bob. De gemeenten wensen hem vrijdag in een brief succes bij het Eurovisie Songfestival. In zijn songfestival-lied 'Slow Down' roept Douwe Bob op om los te komen van de haast en snelheid van de maatschappij. De Cittaslow-gemeenten in Nederland zijn blij met deze boodschap. Cittaslow Nederland, een netwerk van acht gemeenten waar ook Heerde toe hoort, streeft naar kwaliteit van leven, waar je ook de tijd moet nemen om ervan te kunnen genieten.

BRIEF Namens de Cittaslow-gemeenten is er een brief naar Douwe Bob gestuurd, waarin ze hem van harte succes wensen tijdens het Eurovisie songfestival. Ze geven daarin ook aan, dat ze blij zijn met de boodschap die hij uitdraagt in zijn lied. ,,Niet alleen muzikaal, maar ook inhoudelijk een topper", schrijven ze.

Douwe Bob staat op 10 mei in de halve finale van het Songfestival. De finale is op 14 mei. ,,We gaan ervan uit dat je die gaat halen!", aldus de gemeenten.

Cittaslow is een wereldwijd netwerk van gemeenten gemeenten die streven naar de hoogste kwaliteit van leven voor hun inwoners en bezoekers. Traditie, cultuurhistorie en kwaliteit zijn kernbegrippen in de filosofie van Cittaslow.In Nederland hebben acht gemeenten het Cittaslow-keurmerk: Midden-Delfland, Borger-Odoorn, Alphen-Chaam, Vaals, Heerde, Bellingwedde, Vlagtwedde en Echt-Susteren. Wereldwijd zijn ruim tweehonderd gemeenten in dertig landen bij het netwerk aangesloten.