• Goed Bezig Summercamp
  • Goed Bezig Summercamp
  • Goed Bezig Summercamp

Goed Bezig Summercamp zorgt voor lachende gezichten

OLDEBROEK Twee dagen vol sportactiviteiten tijdens het eerste Goed Bezig Summercamp bezorgden dertig kinderen een geweldige start van de zomervakantie. Op maandag 10 en dinsdag 11 juli deden zij onder leiding van de combinatiefunctionarissen van Goed Bezig Oldebroek tal van sportieve activiteiten in en om de gemeente. Dit zorgde voor veel vrolijke gezichten.

Het kamp richtte zich op kinderen die geen vakantie kunnen bekostigen of mantelzorger zijn. Dit in de leeftijd van acht tot en met twaalf jaar. Gezinnen die hiervoor in beeld waren kregen hiervan persoonlijk bericht en hadden een aantal weken om zich in te schrijven. De laatste plekken gingen naar enkele geluksvogels die er snel bij waren toen de open inschrijving begon. ,,We hebben via alle bij ons bekende kanalen geprobeerd om de juiste doelgroep te bereiken. Gezien het enthousiasme en de inschrijvingen is dit goed gelukt", aldus Yvo Oostra, vanuit de organisatie van Goed Bezig.

ACTIVITEITEN Het kamp begon met kennismakingsspelen, waarna de groep met de fiets naar het Buitencentrum in 't Loo ging. Hier verplaatsten de kinderen zich op hoogte door de bomen via allerlei moeilijke hindernissen. De dag werd afgesloten met zwemmen en bowlen bij Landgoed 't Loo.

Dag twee werd begonnen in het Wezeper Bos. Er werden bosspelen als verover de vlag trefbal en levend stratego gespeeld. Na een stevige lunch werd de fietstocht naar Hattem ingezet waar de kinderen onder leiding van Buitensport Zwolle gingen boogschieten en suppen. Het suppen is een trend waarbij je op een surfplank staat en je voortbeweegt met een peddel. De dag werd afgesloten met een gezellige barbecue.

Sanne Visser (Goed Bezig Oldebroek) is enthousiast over de invulling van de activiteiten: ,,Dit was de eerste keer dat we een kamp op deze manier invulden. Dit in plaats van de vakantieactiviteiten die we eerdere jaren met wisselende opkomst organiseerden in elke kern van de gemeente Oldebroek. Het kamp is ons goed bevallen en we gaan kijken of we volgend jaar hier weer een mooie invulling aan kunnen geven. Maar we gaan eerst deze editie evalueren."

GAVE START Moe maar voldaan gingen de kinderen na twee dagen vol activiteiten terug naar huis. ,,Ik vond het een super leuk kamp, alle activiteiten waren leuk om te doen en het was erg gezellig met elkaar. Ik vond het suppen het leukst om te doen, maar ook het klimmen was leuk. Ik hoop dat ik volgend jaar weer mee mag doen", aldus één van de deelnemers.

Alle activiteiten werden mogelijk gemaakt door het Rabofonds Noord Veluwe en de gemeente Oldebroek. Door hun bijdrage hebben dertig kinderen een onvergetelijk begin van de vakantie gehad.