• 112Heuvelrug.nl

'Gewonde' vrouw blijkt pinpasdief

NUNSPEET Een vrouw is donderdagochtend in Nunspeet slachtoffer geworden van een babbeltruc. Het slachtoffer werd daarbij bestolen van haar pinpas, waarmee de daders even later een flink geldbedrag hebben gepind.

De daders gingen vanochtend rond 11.15 uur uiterst geraffineerd te werk. Het voorval gebeurde op de parkeerplaats aan het Dorpspad in Nunspeet. Eén van de vrouwen lag op de parkeerplaats voor de auto van het slachtoffer. Een andere vrouw vroeg of er een ambulance gebeld kon worden. Vlak daarna was de ambulance opeens niet meer nodig en gingen beide dames er ineens als een haas vandoor.

Het slachtoffer bemerkte vlak daarna dat haar pinpas was gestolen en bij controle van de bank, bleek er reeds een fors geldbedrag te zijn gepind.

SIGNALEMENT Het betrof twee getinte dames, rond de 20-30 jaar, 1.70 m lang, donkere jas, grote lederen tas, spijkerbroek en opgestoken haar. De politie is op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien hebben kunnen bellen met de politie Nunspeet op tel. 0900-8844.