• Koen Suyk

Deel Heerderweg in centrum afgesloten

EPE De Heerderweg, de aorta in het centrum van Epe, wordt van maandag 14 november 5.30 uur tot vrijdag 9 december 18.00 uur, tussen de Paasvuurweg en de Plekweversweg, afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Deze maatregel is noodzakelijk om riolering onder dit deel van de Heerderweg aan te leggen en de weg hier opnieuw in te richten.

Met deze afsluiting is het mogelijk de werkzaamheden die nu bezig zijn zo efficiënt mogelijk uit te voeren. De afgelopen weken heeft de gemeente alles ingezet om de Heerderweg tijdens de werkzaamheden toegankelijk te houden. Ze is nu genoodzaakt om de weg toch af te sluiten om de werkzaamheden op tijd, medio december, af te ronden.

Bewoners uit de wijken Hoge Weerd en 't Slath kunnen tijdens de afsluiting via de Officiersweg, Vlijtweg, Slathstraat en Paasvuurweg richting het centrum rijden en van daaruit via de ring om het centrum naar De Meent, N309 en de A50.

OPENBAAR VERVOER De Veluwelijn rijdt gedurende de afsluiting een alternatieve route door Epe. Bushaltes 'Politiebureau' en 'Epe centrum richting Zwolle' komen tijdelijk te vervallen. De gemeente adviseert reizigers gebruik te maken van bushalte 'Klaarbeek' langs de Hoofdstraat (nabij de N309). Reizigers kunnen daarnaast de bushaltes Sint Jorisweg en Lohuizerweg langs de ring gebruiken. Meer informatie over het Openbaar Vervoer: www.syntus.nl

OMLEIDINGSROUTES Het gemotoriseerd verkeer op de A50 en de Eperweg nabij Heerde wordt geadviseerd om voor het dorp Epe de route via de A50 te volgen en afslag 27 Epe te nemen.

Het gemotoriseerd verkeer vanuit het centrum gaat via de ring en Hoofdstraat of via de Oenerweg en De Meent richting de N309 en A50.

Het verkeer dat reeds van de Heerderweg gebruik maakt en richting Epe rijdt, wordt via de Vemderweg, Kanaalweg en Oenerweg naar Epe omgeleid.

Het gemotoriseerd verkeer dat vanaf de Dellenweg het dorp Epe inrijdt, wordt via de Hoge Weerd en de Officiersweg omgeleid.

Op de Burgemeester Diepenhorstlaan wordt eenrichtingsverkeer ingesteld, vanaf de Holleweg tot de Dennenheuvelweg.

Restaurant Dennenheuvel blijft gedurende deze verkeersmaatregel wel vanaf de Heerderweg toegankelijk.

Meer informatie over de omleidingsroute op de website www.bereikbaargelderland.nl.

FIETSERS De Heerderweg blijft tijdens de afsluiting zo veel mogelijk toegankelijk voor fietsers. Zij kunnen aan één zijde langs de wegwerkzaamheden fietsen. In enkele gevallen worden zij overdag tijdelijk omgeleid via de Rozenhoflaan en Kortenkampsweg. De omrijdafstand hierbij is ongeveer 300 meter.