• Gemeente Epe/Facebook

Deel Heerderweg afgesloten voor werkzaamheden

EPE De Heerderweg wordt van maandag 14 november 5.30 uur tot vrijdag 9 december 18.00 uur, tussen de Paasvuurweg en de Plekweversweg, afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Deze maatregel is volgens de gemeente Epe noodzakelijk om riolering onder dit deel van de Heerderweg aan te leggen en de weg opnieuw in te richten.

Met deze afsluiting is het mogelijk de werkzaamheden die nu bezig zijn zo efficiënt mogelijk uit te voeren. ,,De afgelopen weken hebben wij alles ingezet om de Heerderweg tijdens de werkzaamheden toegankelijk te houden. We zijn nu genoodzaakt om de weg toch af te sluiten om de werkzaamheden op tijd, medio december, af te ronden."

Bewoners uit de wijken Hoge Weerd en 't Slath kunnen tijdens de afsluiting via de Officiersweg, Vlijtweg, Slathstraat en Paasvuurweg richting het centrum rijden en vandaaruit via de ring om het centrum naar De Meent, N309 en de A50.

De Veluwelijn rijdt gedurende de afsluiting een alternatieve route door Epe. Bushaltes 'Politiebureau' en 'Epe centrum richting Zwolle' komen tijdelijk te vervallen. De gemeente adviseert reizigers gebruik te maken van bushalte 'Klaarbeek' langs de Hoofdstraat (nabij de N309). Reizigers kunnen daarnaast de bushaltes Sint Jorisweg en Lohuizerweg langs de ring gebruiken. Meer informatie over het Openbaar Vervoer op www.syntus.nl.

De Heerderweg blijft tijdens de afsluiting zo veel mogelijk toegankelijk voor fietsers. Zij kunnen aan één zijde langs de wegwerkzaamheden fietsen. In enkele gevallen worden zij overdag tijdelijk omgeleid via de Rozenhoflaan en Kortenkampsweg. De omrijdafstand hierbij is ongeveer 300 meter.

Meer informatie over de omleidingsroute op de website www.bereikbaargelderland.nl.