College op bezoek in Oosterwolde en Hattemerbroek

OLDEBROEK Het college van de gemeente Oldebroek bracht vrijdag een bezoek aan Bospark IJsselheide en Houthandel van Gelder in Hattemerbroek en aan Bed and Breakfast Natuurlijk Goed in Oosterwolde. Het bezoek stond in het teken van actuele thema's en nieuwe ontwikkelingen in de bedrijven en het park.

Het college begon de ochtend met een bezoek aan Houthandel Van Gelder in Hattemerbroek. Het bedrijf bestaat al 37 jaar. Oorspronkelijk kapte het bedrijf bomen in het bos en maakte hier palen van. Sinds 1985 is het bedrijf gevestigd aan de

Voskuilerdijk en in 2009 was er nog een uitbreiding naar de overkant van de weg. Vooral het online bedrijf heeft de afgelopen jaren een snelle groei doorgemaakt, maar ook de eigen werkplaats trekt veel klanten.

Diezelfde ochtend heeft het college een bezoek gebracht aan Bospark IJsselheide. Het park is gelegen op een centraal gelegen locatie tussen de A28 en de A50. Bospark IJsselheide verhuurt recreatieplekken voor een recreatiewoning of

chalet. De woning of het chalet is doorgaans particulier eigendom. Het college sprak met de mensen van Bospark IJsselheide onder andere over regionale ontwikkelingen en wensen en kansen voor het park voor de toekomst.

Na de lunch ging het college in gesprek met de eigenaren van Bed and Breakfast 'Natuurlijk goed'. De locatie is niet ver van Elburg, maar gelegen in de gemeente Oldebroek, ligt midden in een groene polder. De locatie is in eerste instantie verbouwd tot een bed & breakfast met drie kamers. Onlangs is er nog een vergaderlocatie aan het bedrijf toegevoegd. Natuurlijk Goed heeft in 2011 de derde prijs gewonnen voor in de race om de beste B&B van Nederland.