• Freek Wolff

Celstraf voor poging zware mishandeling in Epe

EPE De rechtbank heeft een 35-jarige man uit Hengelo (O) veroordeeld voor een poging tot zware mishandeling in Epe. Hij kreeg een gevangenisstraf van 4 maanden waarvan 62 dagen voorwaardelijk.

Laat in de avond van 19 mei 2015 ging het mis. Het slachtoffer hoorde geluiden die klonken als geschreeuw. Hij keek naar buiten en zag zijn zoon daar met twee andere mannen staan. Het slachtoffer ging naar buiten en zag dat zijn zoon geslagen werd door een van de mannen. Het slachtoffer wilde het gevecht stoppen, maar de andere man verhinderde dat door er tussen te gaan staan.

De man uit Hengelo sloeg het slachtoffer, die door de klap op de grond viel. De man schopte het slachtoffer toen ter hoogte van zijn zij tegen het lichaam. Hierdoor liep het slachtoffer op vier plaatsen een ribbreuk op.

Volgens de rechtbank blijkt uit de verschillende getuigenverklaringen dat de man uit Hengelo het slachtoffer heeft geslagen en getrapt. De rechtbank vindt zware mishandeling niet bewezen, omdat het dossier onvoldoende informatie over het letsel en het herstelproces bevat.

Tot slot moet de man een schadevergoeding van ruim 600 euro aan het slachtoffer betalen.