• Elburger Bier Genootschap
  • Elburger Bier Genootschap

Bokbierfestival in Elburg

ELBURG De elfde keer van de bokbierdag zal 23 september plaatsvinden in Elburg. Het Elburger Bier Genootschap "Het witte paard" is er weer in geslaagd.

Zoals gebruikelijk zal het eerste vat bokbier rond 12.00 uur worden aangeslagen op de havenkade in Elburg. Daarna zullen de nieuwe brouwsels worden rondgebracht, onder begeleiding van de "Hellebaardiers", aan de verschillende bars en restaurants in Elburg. Een muzikale invulling van de dag zal worden gegeven door de stadskapel van Elburg. 

Hoewel bokbier altijd geassocieerd wordt met de herfst is in voorgaande jaren gebleken dat het ook uitstekend smaakt bij mooi weer. Het genootschap hoopt daarom weer op veel zon, zoals in veel voorgaande edities. Omdat de terrassen in Elburg dan vol zitten en er daarmee een hoop gezelligheid is in de oude vesting. De hapjes en proefglaasjes bokbier die veelal door de horeca worden aangeboden, dragen daar voor een groot gedeelte aan bij. 

Net als voorgaande jaren zal gelijk met de bokbierdag de historische koetsentocht weer worden verreden. Net als verleden jaar zal de organisatie weer in handen zijn van "De Werfhorstruiters" uit Doorspijk. De tocht zal weer van start gaan bij Autobedrijf Wijnne aan de Oude Harderwijkerweg 73 te Doornspijk om 12.00 uur richting Nunspeet te vertrekken. Voorafgaand zal de jurering plaats vinden, het terrein is toegankelijk vanaf 08.30 uur voor deelnemers en publiek.

Rond 13.15 uur zal de stoet aankomen bij molen "de duif" aan de molenstraat 91 te Nunspeet. Hier kan men de koetsen bezichtigen en de molen.

In Elburg zal rond 16.45 uur het defilé plaatsvinden op de Vischmarkt. Aansluitend vind er een optreden plaats van zeemanskoor "Kop van 't Ende" 

De volledige routebeschrijving van de tocht kunt u inzien op www.dewerfhorstruiters.nl