Activiteiten bij Dag van de Bouw bij Hoogwatergeul

VEESSEN Kom kijken wat het werk aan de hoogwatergeul inhoudt! Dat is wat Combinatie IJsselweide (bestaande uit Boskalis en Van Hattum en Blankevoort) en het Waterschap Vallei en Veluwe bezoekers bieden op de landelijke Dag van de Bouw op zaterdag 13 juni tussen 10.00 en 16.00 uur. Twee locaties die normaal verboden terrein zijn voor publiek, zijn deze dag geopend. Het gaat om de Bouwplaats Werverdijk en de Loswal Marle. Ook is het Gemaal Veluwe open, met daarin het informatiecentrum hoogwatergeul.

Op de Dag van de Bouw kunnen bezoekers tussen 10 en 16 uur op ieder moment de locaties bezoeken en zien wat er gebeurt in het gebied en waarom de bouw in het algemeen en de werkzaamheden aan de hoogwatergeul interessant en belangrijk zijn. Hiervoor zijn op de drie locaties voor jong en oud diverse informatieve en speelse activiteiten georganiseerd. Zo is er voor jeugd onder meer een springkussen aanwezig, wordt er een wedstrijd beton maken georganiseerd en kan zelf een minidijk worden gebouwd. Ook kunnen bezoekers de nieuwe Werverdijkbruggen, de loswal en de veerpont, het betonlaboratorium en divers materieel bezichtigen en zijn er veel specialisten die vanuit hun expertise over de bouw kunnen vertellen of vragen van bezoekers over de werkzaamheden kunnen beantwoorden. Iedereen is van harte welkom!

Bezoekers wordt opgeroepen om zoveel mogelijk per fiets naar de Dag van de Bouw te komen. De wegen in het gebied zijn niet ingericht op veel auto's en veel verkeer. Fietsers kunnen op alle locaties terecht. Op de drie genoemde locaties zijn parkeerplaatsen voor fietsers ingericht. Voor bezoekers die per auto komen, is een parkeerplaats ten zuiden van de bouwplaats Werverdijk ingericht. Bestuurders kunnen deze locatie bereiken via de Schraatgravenweg. Vanaf de Schraatgravenweg worden automobilisten door verkeersregelaars naar de parkeerplaats begeleid. De afstand tussen de verschillende locaties is relatief groot. Voor vervoer van bezoekers tussen de verschillende locaties, zet Combinatie IJsselweide pendelbussen in.

De Hoogwatergeul wordt aangelegd door Aannemerscombinatie IJsselweide (bestaande uit Boskalis en Van Hattum en Blankevoort) in opdracht van Waterschap Vallei en Veluwe / projectbureau hoogwatergeul Veessen-Wapenveld.

Zie ook: www.ijsselweide.com en www.veessen-wapenveld.com en www.ruimtevoorderivier.nl