• Archief BDUmedia

42 maanden gevangenisstraf voor Epenaar na schietincident

EPE De rechtbank veroordeelde een 39-jarige man uit Epe voor zware mishandeling. De man kreeg een gevangenisstraf van 42 maanden opgelegd.

De Epenaar heeft met een vuurwapen op het slachtoffer geschoten. De man heeft het slachtoffer in zijn bovenbeen geraakt. Door de schotwond is een deel van het been van het slachtoffer verbrijzeld. Deze verwondingen waren zo ernstig dat het slachtoffer in het ziekenhuis belandde en moest worden geopereerd. De 39-jarige man verklaarde dat hij handelde uit zelfverdediging. De rechtbank vindt dit niet aannemelijk. De rechtbanklegde de Epenaar een lagere straf op dan de officier van justitie eiste, omdat niet alle feiten volgens de rechtbank bewezen konden worden.

De man maakte zich ook schuldig aan drugsbezit. Tot slot moet hij een schadevergoeding van ruim 6.000 euro betalen aan het slachtoffer.

Een tweede man - die ook verdacht werd van de schietpartij - is vrijgesproken door de rechtbank. De rechtbank vindt, anders dan de officier van justitie, niet bewezen dat hij enig aandeel in de schietpartij heeft gehad.