Winteruitjes SWO/E; dia-middag over de Farne eilanden

27-01-2017, 09:21 | Lezersnieuws | SWO/E Welzijn en Ondersteuning

In de maanden september tot en met maart 2017 organiseert de SWO/E Welzijn en Ondersteuning diverse leuke uitjes voor 50-plussers uit de Gemeente Epe

Elke maand staan er twee uitjes op het programma.

Een programma boekje is verkrijgbaar op het kantoor van de SWO/E aan de Stationsstraat 25 in Epe.

Deze keer gaan we in de wintermaanden een gezellige middag organiseren met prachtige dia's over de eilanden Farner en Boss Rock op dinsdagmiddag 14 februari.

Terwijl wij van ons kopje thee of koffie met wat lekkers genieten zal ons allen bekende Bauke Terpstra er over vertellen en natuurlijk veel dia's laten zien. Een klein voorproefje; de Farne eilanden liggen ten oosten van Engeland helemaal in het noorden tegen de Schotse grens aan, zo'n 2,5 tot 7,5 km uit de kust. Bassrock ligt daar weer ten noorden van. De eilanden vormen een natuurreservaat en zijn onbewoond. Het is daar dan ook een paradijs van vogels. De Farne eilanden bestaan uit 15 of 28 eilanden, dat hangt af van het getij. Bij hoogwater zijn het er 15 en bij laag water 28 stuks. Bassrock is een vulkanisch eiland. De eilanden zijn in de oudheid wel bewoond geweest door Keltische eilanders. Aan het eind van de 7e eeuw werden er al wetten uitgevaardigd waarbij de eendeneieren beschermd werden. In de pauze drinken wij nog een glaasje fris en om 16.00 uur gaat u weer, wat wijzer, richting huis.

Aanvang Kulturhus EGW: 14.00 uur

Bijdrage: € 7,50 inclusief genoemde

Opgeven kan bij de SWO/E 0578-620988

Zie voor meer leuke uitjes onze website: www.swo-epe.nl