• Wethouder Aalbers leest voor bij De Speulbrink

    eigen foto

Wethouder Aalbers leest voor bij De Speulbrink

12-10-2017, 13:30 | Lezersnieuws | de Bibliotheek Noord-Veluwe

In het kader van Nationale Ouderendag heeft wethouder Aalbers vrijdag 6 oktober voorgelezen bij De Speulbrink. De bijna 30 aanwezige ouderen luisterden onder het genot van een kopje koffie of thee met wat lekkers belangstellend naar de verhalen die de wethouder voorlas.

De Bibliotheek Noord-Veluwe doet jaarlijks mee aan de Nationale Ouderdag en brengt voorlezers en zorginstellingen bij elkaar.

Wethouder Aalbers heeft twee verhalen voorgelezen, Dagelijkse kost en Witte Wieven.

Door mee te doen onderstrepen de voorlezers en de zorginstellingen het belang van voorlezen. Door voorlezen kan isolement worden doorbroken, het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten en herinneringen op te halen. Het voorlezen van een goed verhaal verschaft plezier aan mensen van alle leeftijden. Voorlezen is een prettige en gemakkelijk toe te passen dagbesteding, die bijdraagt aan de kwaliteit van zorg voor ouderen.

Voorlezen op de Nationale Ouderendag is een initiatief van de Leescoalitie in samenwerking met bibliotheken en verzorgingstehuizen.