• Voorlezen bij De Voord

    eigen foto

Voorlezen bij De Voord

13-10-2017, 09:10 | Lezersnieuws | de Bibliotheek Noord-Veluwe

In het kader van Nationale Ouderendag heeft Diana Pater van de Bibliotheek Noord-Veluwe vrijdag 6 oktober voorgelezen bij De Voord. De aanwezige ouderen luisterden onder het genot van een kopje koffie of thee met wat lekkers belangstellend naar de verhalen die Diana Pater voorlas.

De Bibliotheek Noord-Veluwe doet jaarlijks mee aan de Nationale Ouderdag en brengt voorlezers en zorginstellingen bij elkaar.

Diana Pater heeft drie verhalen voorgelezen uit de bundel "Ik weet het nog goed" van Joke de Jonge. Vooral het verhaal "De lucht van doorgekookte spruitjes" viel in de smaak, het toeval wilde dat er die dag spruitjes op het menu stonden!

Door mee te doen onderstrepen de voorlezers en de zorginstellingen het belang van voorlezen. Door voorlezen kan isolement worden doorbroken, het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten en herinneringen op te halen. Het voorlezen van een goed verhaal verschaft plezier aan mensen van alle leeftijden. Voorlezen is een prettige en gemakkelijk toe te passen dagbesteding, die bijdraagt aan de kwaliteit van zorg voor ouderen.

Voorlezen op de Nationale Ouderendag is een initiatief van de Leescoalitie in samenwerking met bibliotheken en verzorgingstehuizen.