• Kastanjes bij De Hullen

    eigen foto

Voorlezen bij De Hullen

12-10-2017, 13:30 | Lezersnieuws | de Bibliotheek Noord-Veluwe

In het kader van Nationale Ouderendag heeft Karin Wolf van de Bibliotheek Noord-Veluwe vrijdag 6 oktober voorgelezen bij De Hullen. De aanwezige ouderen luisterden onder het genot van een kopje koffie of thee met wat lekkers belangstellend naar de verhalen die Karin Wolf voorlas.

De Bibliotheek Noord-Veluwe doet jaarlijks mee aan de Nationale Ouderdag en brengt voorlezers en zorginstellingen bij elkaar.

Karin Wolf heeft twee verhalen voorgelezen uit de bundel "Ik weet het nog goed" van Joke de Jonge. Om het verhaal "De lucht van doorgekookte spruitjes" te verlevendigen had ze kastanjes meegenomen, in het verhaal worden tamme kastanjes gegeten, met spruitjes.

Door mee te doen onderstrepen de voorlezers en de zorginstellingen het belang van voorlezen. Door voorlezen kan isolement worden doorbroken, het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten en herinneringen op te halen. Het voorlezen van een goed verhaal verschaft plezier aan mensen van alle leeftijden. Voorlezen is een prettige en gemakkelijk toe te passen dagbesteding, die bijdraagt aan de kwaliteit van zorg voor ouderen.

Voorlezen op de Nationale Ouderendag is een initiatief van de Leescoalitie in samenwerking met bibliotheken en verzorgingstehuizen.

Fotobijschrift: