• Team AARTEC

    Aart Franken

Team AARTEC debuteert en wint de sportklasse van de Nunspeetse Keiler

12-06-2017, 22:20 | Lezersnieuws | Aart Franken

Team AARTEC heeft zaterdag 10 juni de eerste plaats in de sportklasse van de Nunspeetse Keiler gewonnen. De Nunspeetse Keiler 2017 is een loodzware race van twee fietslussen en twee looplussen. Tijdens deze lussen moet diverse proeven worden afgewerkt. Het gaat tijdens de wedstrijd om teamspirit, efficiëntie en samenwerking.

De sportklasse fietst per lus ongeveer twintig kilometer en legt in een looplus zo'n zeven kilometer af. Inclusief de proeven betekent dat al gauw een uur keihard sporten per lus. Na het finishen van een lus krijgt het team vijftien minuten de tijd om te ontspannen. Daarna valt alweer het startschot voor de volgende lus. Na pakweg 4 uur afzien komt het team over de finish.

Team AARTEC is een zorgvuldig samengesteld team van sporttalenten dat zich met de eerste plaats in de sportklasse heeft bewezen. De vijf topfitte sporters van team AARTEC zijn: Hendri Mol, Gerben de Zwaan, Corne Lof, Eric Platte en Albert-Jan van Olst. Onder deskundige leiding van coach Marco Frens en verzorger Hendrik van de Ridder is dit team klaargestoomd voor het grootste sportevenement van de Veluwe, De Nunspeetse Keiler 2017.