• Caravankeuring Elburg

  Veilig Verkeer Nederland Elburg/'t Harde
 • Caravankeuring Elburg

  Veilig Verkeer Nederland Elburg/'t Harde
 • Caravankeuring Elburg

  Veilig Verkeer Nederland Elburg/'t Harde
 • Caravankeuring Elburg

  Veilig Verkeer Nederland Elburg/'t Harde

Succesvolle caravankeuring in Elburg

08-04-2017, 17:50 | Lezersnieuws | Veilig Verkeer Nederland Elburg/'t Harde

De afdeling Elburg/'t Harde van Veilig Verkeer Nederland heeft op 7 en 8 april jl. weer een caravancontrole gehouden. Zo'n 45 caravans werden vakkundig gecontroleerd.

Ondersteund door het RDW, Vakgarage Elburg/Elburg bandencenter en Politie werden de caravans onderworpen aan een nauwkeurige inspectie. Naast de administratieve controle van de papieren (kentekenbewijs en rijbewijs) en het wegen van de caravan, werd de caravan uitgebreid technisch gecontroleerd. De technische controle beperkte zich niet tot alleen trekhaak, koppeling, zijspiegels, reflectie, etc. Ook de carrosserie, het chassis, de opbouw en banden werden in de controle betrokken. Tenslotte werd in de caravan de vochtigheid gemeten en de gasinstallatie gecontroleerd.

Aan de hand van alle bevindingen werd de controle met de caravaneigenaar geëvalueerd en zonodig werd advies gegeven. Dat de controle secuur werd uitgevoerd bleek wel uit de gemaakte aantekeningen. Er werden zaken geconstateerd van afgebladderd oranje lampje van de richtingaanwijzer tot kapotte as en van overmatig vocht in de caravan tot een kapotte wiellager.

Verder konden de deelnemers nog gebruik maken van een gratis ogentest door Optiek Van Veen en vertelde de Brandwondenstichting over mogelijke risico's van brand en beperking daarvan in de caravan. Tenslotte was er ruim de gelegenheid om onder het genot van een heerlijke kop koffie een praatje te maken met een van de vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland.

De deelnemers waren erg enthousiast over de wijze waarop de keuring werd georganiseerd. Al dan niet met een aantal adviezen keerden de caravanbezitters tevreden huiswaarts. Sommigen moeten nog wel het een en ander herstellen of aanpassen voordat zij veilig op vakantie konden gaan. Maar dat hebben ze er voor over. Iedereen wil namelijk onbezorgd genieten van een heerlijke vakantie!