• De wandeling start aan het begin van de avond. Eigen Foto

Stiltewandeling met poëzie en muziek in Hattem

08-03-2016, 18:30 | Lezersnieuws | Hans

In Hattem wordt op zaterdag 19 maart een Stiltewandeling gehouden met medewerking van dichter Hans Lambrechts, dominee Wim Hortensius en musicus Jaap Zwart. De wandeling maakt deel uit van het Leerhuis-programma van de Protestantse Gemeente Hattem en sluit aan bij de 40 Dagentijd.

"De Stiltewandeling is een mooie gelegenheid om de drukte van alledag even te parkeren en na te denken over jezelf, mensen van wie je houdt en de plek van God of het geloof in je leven", deelt initiatiefnemer Hans Lambrechts mee.

Tussenstops

De wandeling start om 18.30 uur in de Emmaüskerk aan de Dorpsweg voor een eerste stiltemoment en een toelichting op de te lopen route. Onderweg is er gelegenheid om in stilte of samen met een mede-wandelaar een voorgedragen gedicht of meegegeven tekst te overdenken. Ook worden er enkele tussenstops gemaakt met een poëtische bijdrage of een inspirerende tekst.

Deelnemen per fiets of scootmobiel is ook mogelijk. Het programma wordt rond 20.10 uur afgesloten in de Grote of Andreaskerk met een muzikale improvisatie van Jaap Zwart op enkele gedichten. Bij slecht weer wordt de wandeling ingekort en wordt het programma in de Andreaskerk iets verlengd.

Aanmelding

Vooraf opgeven (via Leerhuis@kpnmail.nl) wordt op prijs gesteld. Maar wie op de dag zelf nog denkt 'Ik wil graag meedoen' is ook nog van harte welkom.