• Malou Balk

  eigen foto
 • Robine Olthuis

  eigen foto
 • Robine op het hoogste podium

  eigen foto
 • Luna en Amber

  eigen foto
 • Tamara en Anouk

  eigen foto
 • Isa Smulders

  eigen foto
 • Anouk Mulder behaalt een gouden medaille

  eigen foto
 • Mirthe zilver bij de junioren

  eigen foto
 • Mirthe en Noa

  eigen foto

SSS Elburg haalt drie medailles in halve finale en dertien tickets voor NK turnen

10-04-2016, 22:31 | Lezersnieuws | S.S.S. Elburg

Zaterdag 9 april werd in Dalen de 1/2 finale turnen gehouden. Tijdens deze wedstrijd werden de tickets verdeeld voor het NK turnen. Voor S.S.S. kwamen 10 turnsters in actie. Meedoen aan deze 1/2 finale is al een prestatie op zich.

Malou Balk turnt als instapper in het één na hoogste niveau van Nederland. Met een stabiele meerkamp wist Malou zich naar de 4e plaats te turnen en zich ruimschoots te plaatsen voor de finale.

Robine Olthuis turnt als pupil I, N3. Robine turnde een uitstekende wedstrijd en wist dit te bekronen met een gouden medaille. Tevens wist Robine een toestelfinale te behalen voor rek en balk.

Ook Isa Smulders turnt in de categorie N3. Zij turnt bij de pupillen II. Op sprong wist Isa een score van 9,400 neer te zetten. Een zeer knappe prestatie. Helaas was haar totaalscore vandaag niet genoeg voor een finaleplaats.

Bij de jeugd N4 turnden Luna Hengeveld en Amber Balk voor het eerst in een landelijke wedstrijd. Luna turnde ijzersterk op sprong en wist hier een toestelfinale te halen. Amber wist zowel op balk als brug een prachtige oefening te turnen. Helaas kostte een foutje op sprong Amber de directe plaatsing. Zij moet genoegen nemen met een reserveplaats. Luna werd knap 4e en zal S.S.S. vertegenwoordigen op het NK.

Anouk Mulder en Tamara van Hulsteijn turnen in de 3e divisie jeugd. Anouk turnde een prachtige vloeroefening wat resulteerde in de beste oefening. Dus een verdiende toestelfinale. Na 4 toestellen bleek Anouk allround ook de beste. Dus een verdiende gouden medaille.voor Anouk.

Tamara wist het tot op het laatste moment spannend te houden, Met de beste balkoefening wist Tamara zich zowel voor de toestelfinale balk als de meerkampfinale te plaatsen.

Bij de junioren turnden Mirthe Rodenburg en Noa Verwoert om een plaats bij de beste 7e turnsters. Mirthe turnde een prachtige meerkamp met de beste balkoefening. Een verdiende zilveren medaille en een ticket voor de meerkamp,- en balkfinale.

Ook Noa turnde een stabiele meerkamp en wist knap 5e te worden. Ook Noa zal het NK turnen op 21 mei in Dordrecht.

In de laatste wedstrijd was het de beurt aan de senioren. Chantal Mulder opende de wedstrijd op het zenuwentoestel balk.

Helaas ging er bij de afsprong van Chantal iets mis, waardoor er besloten is om niet verder te turnen.

Met 7 meerkamptickets en 6 toestelfinales een prachtig resultaat voor S.S,S