• Sharon de Boer met Blacks

    Wilma Frentz

Sharon de Boer succesvol op Kampioenschap van Gelderland paarden

13-08-2017, 16:21 | Lezersnieuws | Nunspeetse Ruiterclub

In het tweede weekend van augustus werd er, wederom op het prachtige terrein in Wezep, gestreden om het kampioenschap van Gelderland. Dit keer was het de beurt aan de paarden en hun ruiters en amazones en ook de leden van de Nunspeetse Ruiterclub kwamen in actie.

Het werd een zeer succesvol weekend voor Sharon de Boer uit Doornspijk. Op vrijdag tijdens de voorselectie eindigde ze met haar paard Highness als eerste van haar ring in de L1 dressuur en plaatste zich hiermee voor de finale op zaterdag. Deze keer ging de proef wat minder maar door als tiende te eindigen verdiende ze wel een startplek op de Hippiade, het Nederlands Kampioenschap paarden. Maar niet alleen in de dressuur laat Sharon zien wat ze kan. In het L springen reed ze met haar paard Blacks twee keurig foutloze ronden en hiermee plaatste ze zich voor de barrage. Helaas viel in de barrage een balk naar beneden, maar als je in zo'n grote groep naar voren mag treden om een vierde prijs in ontvangst te nemen, heb je heel goed gepresteerd! Tevens is ze hiermee ook afgevaardigd naar de Hippiade.

Ook individueel afgevaardigd is Lisa Kleijer. In de B dressuur eindigde ze op vrijdag met haar paard Halle Berry op een mooie derde plaats en in de finale op zaterdag op een keurige zevende plaats, hiermee bemachtigde ze ook een startbewijs voor het NK.

Voor de eerste keer kwam de Nunspeetse Ruiterclub met twee teams aan de start op de Gelderse Kampioenschappen en niet zonder succes. In totaal namen 24 teams uit heel Gelderland en Flevoland deel aan dit kampioenschap en onder leiding van Helma Franken en Nienke Begeman eindigden de teams respectievelijk op een mooie zevende en negende plaats. Niet goed genoeg om bij de beste zes te eindigen en te mogen zadelen voor de prijsuitreiking, maar wel afgevaardigd naar de Hippiade op zaterdag 2 september.