• De heren Van Vliet (l) en Bos kaarten na

    NBC

Seizoen Nunspeetse Bridge Club is halverwege

11-01-2017, 14:22 | Lezersnieuws | Geron Benckhuijsen

Van het seizoen 2016-2017 is alweer de helft voorbij. Dinsdagavond 10 januari jl. werd de derde ronde van de competitie afgesloten. In totaal zijn er zes ronden.

In de uitslag van de derde ronde zitten in lijn A de paren Bos/v. Vliet en Janssen/Stenekes elkaar op de hielen. Bos en V. Vliet wonnen de ronde met een gemiddelde van 55,90%. Janssen en Stenekes volgden met 55,08%.

Er degraderen 3 paren uit de A lijn naar de B lijn. In die B-lijn werd gewonnen door het echtpaar Leemans met gemiddeld 56,00%. Tweede en derde werden respectievelijk het paar Van Asperen/De Groot (54,42% ) en het paar Schlenter/Van Ree (53,62%). Alle drie deze paren promoveren naar de A lijn.

In de C-lijn was de winst voor het paar Ruighaver/Van Schubert met gemiddeld een fraaie 57,62%. Het echtpaar Chiang legde beslag op de tweede plaats met 54,69%. Deze twee paren promoveren naar de B-lijn en nemen de plaats in van de twee paren die uit de B-lijn degraderen.

Er volgen dus nog drie competitieronden in dit seizoen. Maar daarnaast staat ook het Ruitenboer toernooi nog op het programma. Aan dit toernooi doen alle bij de Nederlandse Bridge Bond aangesloten bridgeclubs mee. Het toernooi kent een regionale halve finale en een grote feestelijke landelijke finale. Een heel leuke en heel sportieve uitdaging.

Als klap op de vuurpijl is dit seizoen op 22 april as. de lustrumdrive gespeeld. De lustrumcommissie is in stilte erg druk doende om daar een waar feest van te maken voor onze leden.

Wilt u ook wel eens (proberen te) bridgen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Peter v Vliet. Telefoon: 0341 266585.