• Onze kledingafdeling

  • Gratis een kopje koffie met iets lekkers erbij

  • Inzameling van cartridges en mobieltjes t.b.v. Stichting Aap

Repair Café Oene in het teken van duurzaamheid

28-10-2015, 17:41 | Lezersnieuws | swoe

Het Repair Café kent zijn oorsprong in het beter en meer duurzaam leren omgaan met de producten, die voor de fabricage veel grondstoffen en energie hebben gekost.

Omdat duurzaamheid in het dagelijks leven veel meer omvat dan hierboven genoemd, wordt er komend Repair Café uitgebreid aandacht aan geschonken. Dhr. René Wilmsen, adviseur bij A3B(Bouwadvies), geeft voorlichting over o.a. het energielabel (een vereiste voor iedere woningbezitter) alsmede over het duurzaam omgaan met grondstoffen en de eindigende energiebronnen zoals gas en kolen.

Middels een paar demonstratieopstellingen toont hij het warmteverschil tussen de verschillende soorten lampen, laat hij met een warmtecamera het isolerend effect van bv. uw winterjas zien alsook toont hij de verschillen in de soorten (dubbele) beglazing. Al met al is een bezoek aan het Repair Café in het Kulturhus Oene weer meer dan de moeite waard.

De vrijwilligers van het Repair Café staan deze zaterdag weer paraat in het Kulturhus in Oene om uw kapotte spullen - indien mogelijk samen met u - kosteloos te repareren. Benodigde materialen moet u wel betalen. Het Repair Café wil met haar activiteiten het zelf repareren promoten om zo het milieu te sparen en de afvalberg te beperken.

Naast de voorlichting over duurzaamheid kunnen inwoners bij het a.s. Repair Café ook terecht met kapotte elektrische apparaten, fietsen, meubels, speelgoed etc. Ook kan men het Repair Café bezoeken met klein naai- en verstelwerk; let wel ook hier geldt dat het Repair Café geen goedkoop naaiatelier is, maar met name mensen wil stimuleren om zelf weer te gaan repareren en niet al te snel kapotte kleding in de afvalcontainer te dumpen.

Hoewel er geen garantie is dat alles gemaakt kan worden, kost een bezoek aan het Repair Café niets en is het er ook nog gezellig. Bezoekers worden in ieder geval hartelijk ontvangen met een gratis kopje koffie of thee met soms ook nog iets lekkers erbij.

Lege toners, inktcartridges en oude mobieltjes zijn weer welkom; de opbrengst gaat naar Stichting AAP. Oud gereedschap wordt ingezameld t.b.v. Stichting Gered Gereedschap.

Het Repair Café is 14 november geopend van 09.30 tot 12.30 uur in het Kulturhus Oene aan de Dorpsstraat in Oene. Vragen? Mail naar repaircafeepe@gmail.com of info@swoepe.nl of bel: 0578-620988 of kijk voor meer info op www.swo-epe.nl. Repair Café Epe is ook te vinden op:http://www.facebook.com/repaircafeepe