Repair Café biedt veiligheid door goede (fiets)verlichting

30-09-2015, 11:51 | Lezersnieuws | Swoe

Nu de donkere dagen weer aangebroken zijn en vele mensen op de fiets naar school of werk gaan is het belangrijk om tijdig de fietsverlichting te controleren. Het Repair Café werkt - i.s.m. de Fietsersbond afdeling Epe - hier graag aan mee. Daarom staat het eerstvolgend Repair Café op 10 oktober a.s. in het Kulturhus EGW, Stationsstraat 25 in Epe in het teken van de (verkeers)veiligheid op de fiets.

Met name worden scholieren van harte uitgenodigd om met hun kapotte fiets langs te komen. Vanzelfsprekend kunnen ook anderen met kapotte fietsverlichting langskomen om deze zo mogelijk samen weer te repareren. Klanten moeten zelf zorgen voor de benodigde materialen, zoals batterijen, fietslampjes en/of fietsverlichtingsnoeren. Met nadruk wil de werkgroep vermelden dat zij alleen dit soort kleine klusjes doen en voor grotere ongemakken graag doorverwijst naar de erkende fietsenwinkel.

Op zaterdag 10 oktober a.s. staan de vrijwilligers van het Repair Café paraat in het Kulturhus EGW in Epe om uw kapotte spullen - indien mogelijk samen met u - kosteloos te repareren. Benodigde materialen moet u wel betalen. Het Repair Café wil met haar activiteiten het zelf repareren promoten om zo het milieu te sparen en de afvalberg te beperken.

Naast de reparatie van de kapotte fietsverlichting kunt u bij het Repair Café ook terecht met kapotte elektrische apparaten, kapotte meubels en kapot speelgoed etc. Ook kunt u in het Repair Café terecht voor klein naai- en verstelwerk; let wel ook hier geldt dat het Repair Café geen goedkoop naaiatelier wil zijn, maar met name mensen wil stimuleren om zelf weer te gaan repareren en niet al te snel kapotte kleding in de afvalcontainer te dumpen.

Hoewel wij niet kunnen garanderen dat wij alles weer kunnen maken kost een bezoek aan het Repair Café u niets en vindt u er veelal ook nog wat gezelligheid. In ieder geval wordt u hartelijk ontvangen met een gratis kopje koffie of thee met soms ook nog iets lekkers erbij.

Ook kunt u deze ochtend weer lege toners, inktcartridges en oude mobieltjes inleveren voor Stichting AAP en oud maar goed gereedschap inleveren voor Stichting Gered Gereedschap.

Het Repair Café is 10 oktober geopend van 09.30 tot 12.30 uur in het Kulturhus EGW aan de Stationsstraat 25 in Epe. Vragen? Mail naar repaircafeepe@gmail.com of bel: 0578-620988 of kijk voor meer info op: http://www.facebook.com/repaircafeepe