• Verenigingsteam Heuvelruiters

    Jan Souman
  • Trotse opa van Franciska

    familie
  • Jessica Kool

    Wilma Frentz

Prachtige resultaten Heuvelruiters op Gelders Kampioenschap

13-08-2017, 18:30 | Lezersnieuws | L.R. De Heuvelruiters

Dit weekend werden de Regiokampioenschappen van Gelderland gehouden op het H2O terrein in Hattemerbroek. Op vrijdag kwamen Franciska van 't Ende en Hot Girl aan de start in de voorronde van de B dressuur. Met een score van 195,5 en 223 punten mocht de combinatie door naar de finale van zaterdag. De beste 20 combinaties uit de voorronde kwamen hier aan start. Franciska en haar paard mochten het spits afbijten. De fijn gereden proef resulteerde in 202 en 212 punten. Dit was goed voor een 4e prijs en een ticket voor het NK in Ermelo.

Trotse opa van Franciska met Hot Girl

Jessica Kool ging op het kampioenschap van start in het L springen. Samen met haar Emsterdem sprong ze de eerste en tweede manche foutloos. Helaas viel er in de barrage een balkje. Desondanks heeft de combinatie zich toch weten te selecteren voor het NK in Ermelo.

Tijdens het Kampioenschap wist ons Verenigingsteam 'Zwart' een mooie 4e prijs te behalen. Hiermee hebben zij zich ook geselecteerd voor het NK!

Het team bestond uit de volgende teamleden.

Springen: Jacqui Kalf, Esmee Westerink, Janiek Boeve, Harmen Hoksbergen

Dressuur: Francien Smit, Henk van den Berg, Laura Spronk, Ilona Moeken-Souman

Wij hebben ook een tweetal Gelders Kampioenen dressuur in ons midden. Dit zijn Francien Smit met haar Hyperion in de klasse B. Ze behaalden een mooie score van 71%. Kiki Pols wist met haar En Vogue Swing het kampioenschap in de klasse Z1 dressuur op naam te schrijven. Met een percentage van 69,56% bleef de combinatie hun concurrentie ruim voor.

Lindy Rook behaalde in de klasse M2 dressuur een knappe 3e prijs. Samen met haar Hiphop behaalde ze een score van 65,75%

Vorige week kwam Frans Koopman aan de start in Lelystad. Hij kwam met zijn Ixchell aan de start in de klasse B dressuur. De eerste proef werd door de jury met 197 punten beoordeeld. Hier werd een 1e prijs mee gewonnen. De tweede proef werd eveneens gewonnen. Ditmaal scoorde de combinatie 202 punten.