• Kampioenen Jeugd

    Eigen foto
  • Kampioenen senioren A

    Eigen Foto
  • Kampioenen senioren B

    Eigen foto

Nieuwe clubkampioenen bij ttv Smash'70

28-01-2017, 19:02 | Lezersnieuws | Marthijn van der Wal

Afgelopen weken hebben bij tafeltennisvereniging Smash'70 de clubkampioenschappen weer plaatsgevonden. Traditiegetrouw strijden de leden tegen elkaar in de maand januari.

Senioren A

Veel kanshebbers in de a-klasse. De vereniging kent een groot aantal 1e en 2e klasse spelers, aangevuld met gevaarlijke outsiders in de 3e klasse. Wie heeft de dag van zijn leven? Dat was de grote vraag.

Na de poulefase bleven alle favorieten nog in het toernooi, maar vanaf de kwartfinale werd het verschil gemaakt. De verrassend sterk spelende Robin de Weert knikkerde de als eerst geplaatste Van Unen uit het toernooi en de jonge Tom Sellies won van zijn teamgenoot Cor Verwoert. Via het andere deel van het schema had Ivo Tijssen een sterke avond met de altijd scherpe Harry Sellies. Het toernooi kende vervolgens aan vader-zoon strijd (fam. Sellies) in de finale waarin de jongste verdiend won. De strijd om plek 3 werd gewonnen door Tijssen, de Weert nam genoegen met een knappe 4e plek.

Senioren B

Een heel diverse groep senioren (recreanten en competitiegerechtigde spelers) trad aan om tijdens de clubkampioenschappen B een mooie prestatie meer te zetten.

Wim Geerts was vooraf de grote favoriet voor de titel. Erik Pander en Auke van Selling, outsiders, werden in een vroeg stadium al uitgeschakeld. De ongeplaatste Jaap van Dijk groeide in zijn rol als underdog en redde het zelfs tot de finale. Geerts had zich vrij probleemloos een weg gebaand naar de finale en liet zich aanvankelijk verrassen in deze tweestrijd en kwam 2-0 achter. De ervaring gaf echter de doorslag en de volgende drie games was de focus terug. Met 3-2 kon hij de beker mee naar huis nemen. Tevens werd er gestreden voor de derde plek. Deze werd dor Robin Sellies afgesnoept van Roel van Selling jr.

Jeugd

Op zaterdag 14 januari namen de jeugdspelers van TTV Smash'70 het tegen elkaar op. Alle spelers werden bij elkaar in één grote poule gezet,. Veel wedstrijden voor de jeugdleden, waarbij de sterkste speler zich de terechte kampioen mag noemen. Tijdens de wedstrijden spande het er enorm om wie er met de prijzen vandoor ging. Veel spannende 5-setters waren nodig waarbij enkele spelers het tot de laatste wedstrijden spannend hielden. Rond het middaguur waren alle wedstrijden gespeeld, waarna de organisatie de eindstand kon opmaken: 1e plek Chris Verwoert, welke de gehele dag ongeslagen bleef. De overige bekers gingen naar David Schuur en Stijn Castrop, voor respectievelijk de plekken 2 en 3.