• Louis Armstrong

    Jan-Erik Barendsen
  • New Orleans impressie

    Jan-Erik Barendsen

Muzikaal regionaal talenten gezocht voor New Orleans in Hattem

27-03-2017, 08:30 | Lezersnieuws | Opoe's House of Music

Op zaterdag 9-9-17 wordt de binnenstad van Hattem omgetoverd tot New Orleans stijl. Hoofdact is beste bluesband van dit moment de Veldman Brothers uit Wezep. Voor het voorprogramma zoeken wij naar regionaal muzikaal talent op het gebied van jazz, gospel, brass, blues of soul. Aanmelden kan via info@opoeshouseofmusic.nl door het inzenden van een aantal nummers. Ook kun je je aanmelden om auditie te doen op het podium op de markt in Hattem op Koningsdag.

Het gratis toegankelijk event op 9-9-17 wordt mogelijk gemaakt door hoofdsponsoren 't Heem en De Enhoorn, Lions Club Hattem en de horeca in de binnenstad. De organisatie is in handen van ANBI-Stichting Opoe's House of Music. Opoe commiteert zich om jaarlijks samen met ondernemers op het prachtige marktplein alle Hattemers talent in jazz, gospel, blues en soul een podium te geven.

De eerste New Orleans avond, anderhalf jaar geleden in Odeon Zwolle, was zeer geslaagd met o.a. funklegende Joe Bowie en een optreden van een getrainde talentband, De nadruk lag echter niet op het talent en het overgrote deel van de 200 bezoekers kwam uit Hattem. Reden genoeg voor Opoe voorzitter Jan Erik Barendsen en zijn vrienden om de volgende edities in Hattem te houden en om de nadruk op het stimuleren van lokaal talent te leggen.

En opoe? Opoe krijgt wederom een speciaal plekje naast de band.

Voetnoot: Jarenlang hebben moeder en zoon Barendsen de wereld rondgereisd, hun liefde voor muziek achterna. Maar opoe is nu 89 en licht dementerend. Dus vatte zoonlief Jan-Erik Barendsen uit Hattem het plan op om de muziek naar Hattem te halen. Zo is ANBI-Stichting Opoe's House of Music ontstaan.