• Jonge kunstenaar en trotse ouders bewonderen de eigen gemaakte kunstwerken

    Cultuurkust
  • Docent Frank Oude Weernink bij de eindexpositie van De Ontdekking

    Cultuurkust

Leerlingen De Ontdekking exposeren met eigen kunstwerk!

24-11-2017, 16:20 | Lezersnieuws | Cultuurkust

Trotse ouders, en net zulke trotse jonge kunstenaars, vulden vandaag de ruimtes op Montessorischool De Ontdekking in Nunspeet. Reden? De expositie van de kunstwerken die de leerlingen van groepen 1 tot en met 8 zelf hebben gemaakt. Hun werken werden geëxposeerd als afsluiting van het project 'CMK Beeldend' dat Cultuurkust aan basisscholen in de regio biedt.

De afgelopen tien weken kregen alle groepen les van beeldend docent Frank Oude Weernink. Hij leerde hen de grondbeginselen van tekenen en schilderen, abstract schilderen, maar vooral buiten de kaders denken en doen. Met als resultaat prachtige kunstwerken die het exposeren meer dan waard zijn!

'De expositie was druk bezocht' vertelt Lilian Schröder van Cultuurkust. 'Er waren veel trotse ouders die kwamen kijken naar wat hun zoon of dochter heeft gemaakt. Ook voor de kinderen was het leuk om te kunnen laten zien wat ze geleerd hebben. Want ze steken echt iets op. Zelfs bij de kleuters, die voor de eerste keer mee konden doen aan deze lessen, zie je echt een ontwikkeling. Dat vond ik heel mooi om te zien!'.

De lessen CMK Beeldend maken deel uit van het Cultuureducatie met Kwaliteit aanbod van Cultuurkust. Met bijdrage van het Fonds Cultuurparticipatie kunnen scholen meedoen aan verdiepingstrajecten theater, muziek, dans en beeldend.

Voor meer informatie over de activiteiten van de afdeling Onderwijs van Cultuurkust; zie www.cultuurkust.nl/onderwijs.