• Opwarmen bij het vuur

    Matthe Vos
  • Vuur

    Matthe Vos

KVA voor jong en oud!

12-12-2016, 22:01 | Lezersnieuws | Kampvuuravonden Elburg

Donderdag 8 december en vrijdag 9 december was er weer flink wat bedrijvigheid in de oude kippenschuur aan de Rozenbergerweg in 't Harde. Er werd gezongen, gebeden, lekker bij gekletst en genoten van heerlijke linzensoep. Dat kon alleen maar betekenen dat er weer Kampvuuravonden op de planning stonden!

Donderdagavond was het de beurt aan de volwassenen. Na het zingen van een aantal liederen sprak Lammert Trul over het verschil tussen religie en het hebben van een relatie met God. Met zijn oproep om dagelijks af te stemmen op God en je te laten vullen met de Heilige Geest schudde hij de mannen wakker. Na zijn preek was het tijd voor de linzensoep welke door één van de bezoekers van de kampvuuravonden was klaargemaakt. De combinatie met stokbrood en hamburgers lieten de mannen zich goed smaken. Tijdens de avond werd er gecollecteerd voor het kookproject van het Leger des Heils en werd een mooi bedrag op gehaald waar we als organisatie erg dankbaar voor zijn! Tijdens de Kampvuuravond van januari zal het bedrag wat tijdens de collectes van de afgelopen maanden is opgehaald worden overhandig aan de het Leger des Heils.

Vrijdagavond was het vervolgens de beurt aan de jongeren die inmiddels alweer ruim een half jaar hun eigen kampvuuravonden organiseren. Het concept is exact hetzelfde alleen ligt de gemiddelde leeftijd van de bezoekers wat lager. Damian vd Linde, één van de organisatoren van deze jongerenavonden, gaf de aanwezige jongeren de boodschap mee om elkaar te bemoedigen en op te bouwen in deze huidige wereld waarin zoveel angst en haat heerst. Juist nu is het zo belangrijk om er voor elkaar te zijn! Hierna konden de jongeren, door middel van een stevig potje touwtrekken, laten zien we de sterkste van de avond was.

Ook graag eens zo'n kampvuuravond meemaken? De volgende avond staat gepland op donderdag 12 januari 2017. Wil jij het nieuwe jaar dus ook goed beginnen? Zorg dan dat jij er bij bent. Het wordt een gezamenlijke start van het nieuwe jaar met zowel de volwassenen als de jongeren. Wees van harte welkom en neem gerust vrienden of bekenden mee.

www.kvaelburg.nl

Facebook: Kampvuur avonden - gemeente Elburg

Twitter: @kvaelburg