• De Hezenberg is dit jaar startpunt voor de Stiltewandeling. Foto Hans Lambrechts

    Hans Lambrechts

Kapel Hezenberg startpunt Stiltewandeling

01-04-2017, 11:01 | Lezersnieuws | Hans

In Hattem wordt onderweg naar Pasen opnieuw een Stiltewandeling gehouden. Dit keer niet op de avond, zoals in voorgaande jaren, maar op de middag. "Dit betekent dat we geen zaklantaarns mee hoeven te nemen en dat we onderweg ook van ons af kunnen kijken", deelt mede-organisator Hans Lambrechts mee.

De Stiltewandeling op zaterdag 8 april start om 14.00 uur in de prachtige Kapel van pastoraal centrum De Hezenberg met onder meer een poëtisch-muzikale bijdrage van Hans Lambrechts en musicus Harm Jansen. Jansen zal tevens, zittend achter het kleine orgel in de Kapel, een muzikaal intermezzo verzorgen.

Uiterwaarden

Van ca 14.30 tot 16.15 uur wordt een wandeling gemaakt door het mooie uiterwaardengebied langs de IJssel met onderweg enkele stops waarop gedichten of inspirerende teksten worden voorgedragen. De inspirerende teksten worden ingebracht door dominee Wim Hortensius. "De Stiltewandeling is een mooie gelegenheid om de drukte van alledag even te parkeren en na te denken over jezelf, mensen van wie je houdt, zingevingsvragen en/of de plek van God in jouw leven", licht Hans Lambrechts toe.

Parkeren

Deelnemers uit Hattem of directe omgeving wordt gevraagd zoveel mogelijk lopend of op de fiets te komen. Wie verder weg woont kan zijn auto op de grote parkeerplaats van pastoraal centrum De Hezenberg parkeren. De wandeling start en eindigt ook nabij deze parkeerplaats.

Wie slecht ter been is kan desgewenst alleen het openingsprogramma in De Kapel bijwonen. Wie niet mee kan lopen maar op de fiets komt kan naar de tussenstoppunten fietsen.

Gratis

Opgave vooraf wordt op prijs gesteld en is mogelijk via het mailadres Leerhuis@kpnmail.nl Het adres van De Hezenberg is Hezenberg 6 in Hattem. Meelopen is gratis. Wie op het laatste moment denkt 'ik wil ook nog graag meewandelen' is ook nog welkom.